Socijeldemokrate zaokružile partijsku infrastrukturu

"Gdje god je SD u vlasti, naši predstavnici su najuspješniji i najinovativniji. Siguran sam da ćete se složiti da ste, upravo, vi, pravi tim koji će, u narednom periodu biti nosioci političkih promjena u Kolašinu", istakao je Brajović
91 pregleda 8 komentar(a)
Ivan Brajović, Foto: Boris Pejović
Ivan Brajović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 26.12.2015. 18:29h

Socijaldemokrate (SD) nijesu partija populista već stručnih i operativnih ljudi, poručio je lider te stranke, Ivan Brajović, navodeći da je za njima period intenzivnog rada koji je rezultirao zaokruživanjem partijske infrastrukture.

SD su juče održale izbornu Konvenciju u Kolašinu, na kojoj su izabrani delegati i kandidati za Glavni odbor.

Socijaldemokrate su, kako je saopšteno, prva i jedina partija moderne ljevice u Crnoj Gori nastala iz potrebe da se politici pristupi na novi način, u smislu drugačije političke kulture.

Brajović je kazao da je prva prilika da SD pokažu dijalog najveći partijski događaj zakazan za 31. januar naredne godine, koji će uključiti cjelokupno članstvo SD na ravnopravnoj osnovi bez bojazni da će nekom biti uskraćeno pravo da učestvuje u kreiranju partijske politike.

“Treba da pokažemo, ono što mi svi već znamo, a to je da je SD partija stručnjaka i uspješnih operativaca. U SD-u na prvo mjesto stavljamo sadržaj i argumente, pa zbog toga kod nas nema populista, nego samo odgovornih i ozbiljnih ljudi", smatra Brajović.

Prema njegovim riječima, predstavnici SD-a čine motor novog zamaha aktuelnog vladajućeg bloka.

"Gdje god je SD u vlasti, naši predstavnici su najuspješniji i najinovativniji. Siguran sam da ćete se složiti da ste, upravo, vi, pravi tim koji će, u narednom periodu biti nosioci političkih promjena u Kolašinu", istakao je Brajović.

U tom smislu, kako je naveo, cilj SD je stabilan i održiv, ali i ravnomjeran ekonomski razvoj kojim će se na pravi način valorizovati prirodne ljepote i turistički potencijal Kolašina.

Brajović smatra da je strateški orijentisana politika stimulativnih mjera način da se stvore neophodni uslovi za intenzivan razvoj manje razvijenih područja.

On je naveo da ulaganja u krupne infrastrukturne projekte moraju biti praćenja i unapređenjem lokalne infrastrukture, sa posebnim akcentom na ruralna područja, kako bi se u svakom naseljenom mjestu u Crnoj Gori stvorile pretpostavke za pristojan život.

"Preduslov uspješne lokalne samouprave je lokalna vlast, koja će pokazati odlučnost i spremnost da prepozna potrebe stanovništva i radi na njihovom zadovoljenju, a to je vlast koja preuzima odgovornost za sudbinu svih građana, a ne samo onih koji su joj ukazali povjerenje", dodao je Brajović.

On je rekao da su SD nasljednici izvorne socijaldemokratije, koji su tokom svog dugogodišnjeg političkog angažmana bili ubijeđeni da je jedini pravi put za Crnu Goru evroatl antski put, kojem su, kako je kazao, dali nemjerljiv doprinos.

"U dobijanje pozivnice za članstvo u NATO nikad nijesmo ni sumnjali, zato smo krenuli korak dalje u našoj viziji razvoja Crne Gore. To je vizija agresivnog ekonomskog razvoja, koja je za nas treći veliki cilj u čije ostvarenje krećemo odmah nakon Kongresa”, kazao je Brajović.

Njihovo partnerstvo, kako je rekao, zahtijeva posvećeno učešće svih aktera na državnom i lokalnom nivou, što SD obavezuje na traženje saradnika koji neće zbog ličnih sujeta, interesa pojedinaca iz određene političke grupacije činiti štetu razvoju Crne Gore, već koji će svoje političke namjere ispoljavati jasno i precizno.

Brajović je ponovio da je iza SD-a period intenzivnog rada koji je rezultirao zaokruživanjem partijske infrastrukture u svim crnogorskim gradovima i otvaranjem kancelarija širom Crne Gore.

Na zbornoj Konvenciji izabrano je 20 delegata: Nikola Medenica, Vladislav Vlahović, Aleksandar Vlahović, Mile Glavičanin, Maja Eraković, Slobodan Vlahović, Tanja Mirović, Ivana Šćepanović, Željko Jovović, Veselin Milošević, Božidar Pižurica, Marko Medenica, Ivan Grdinić, Nikola Grdinić, Jelena Bulatović, Anica Mijatović, Ivana Rajković, Ana Novaković, Marija Bulatović i Nikola Rakočević.

Dodaje se da su izabrana i četiri kandidata za Glavni odbor: Aleksandar Vlahović, Mile Glavičanin, Slobodan Vlahović i Ivan Grdinić.

Bonus video: