Danilović: Krivokapić da izabere jednu od stolica - sigurna vlast ili slobodna Crna Gora

"Da je bilo malo iskrenije podrške iz opozicije imali bismo danas pravog predsjednika Crne Gore", kazao je Danilović
116 pregleda 47 komentar(a)
Goran Danilović, Miodrag Lekić, Demos, Foto: Jadranka Ćetković
Goran Danilović, Miodrag Lekić, Demos, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 26.12.2015. 18:05h

Lider Demos-a Miodrag Lekić i predsjednik Izvršnog odbora te partije Goran Danilović prisustvovali su danas u Bijelom Polju izboru 45 članova Opštinskog odbora, dok će predsjedništvo tog tijela biti izabrano na prvoj narednoj sjednici.

Informativno-radnoj tribini su prisustvovali i članica predsjedništva Demos-a Seada Sadiković i član Izvršnog odbora Predrag Terzić, te predstavnici partije iz Berana, Andrijevice i Kolašina.

Osvrćući se na aktuelne proteste opozicije Danilović je ocijenio da je širenje ideje među građanima da se ovoj vlasti ne može ništa jedna velika laž i podsjetio da je Đukanović pobijeđen 2001. godine ali da tada nije pronađena konekcija sa Liberalima, da je bila pobjeda u Nikšiću, ali da se kasnije desilo ono što se desilo, i ukazao na primjer Miodraga Lekića, koji je sa najmanje uloženih sredstava u zadnjih 15 godina, kao jedan predsjednički kandidat došao na pola procenta Filipu Vujanoviću, koji je potrošio 20 miliona eura.

Pored toga što je pokraden od vladajuće koalicije, za to što Lekić nije predsjednik države Danilović je optužio i opoziciju.

"Da je bilo malo iskrenije podrške iz opozicije imali bismo danas pravog predsjednika Crne Gore", kazao je on i dodao da niko od stranaka koje su tada podržale Lekića nisu uložile ni jedan cent u njegovu kandidaturu, misleći na one koje su bile mimo tadašnjeg DF-a, što mu je poznato jer je bio šef izborne kampanje.

On je dodao da se priča o uličnim protestima iz opozicije pretvorila u pojedinačnu predizbornu kampanju, dok se njima spočitava da su izdajnici, a da su u stvari oni prava opozicija ovoj "kleptomanskoj vlasti".

"Pitaju nas zašto ne izađemo na protest da im pomognemo, a ja ih ovako javno pitam što vi ne dođete nama da pomognete u radnoj grupi", kazao je Danilović i dodao da taj posao ne rade samo za sebe.

Glavni operativac stranke se osvrnuo i na predsjednika Skupštine Ranka Krivokapića, „koji pokušava da se nametne za nekakvog lidera pregovaračnog procesa“, a čije "sjedenje na dvije stolice – sigurnosti vlasti i slobodne Crne Gore" vidi kroz narodnu poslovicu "zlo rađenje gotovo suđenje", za šta mu ga na kraju neće biti ni malo žao.

"Neka se gospodin Krivokapić podsjeti da smo ipak ja Lekić i dvojica lidera opozicije prvi tražili pregovore i prisustvo međunarodne zajednice. Ipak, konačno mogao bi sa se malo „ispregovara i sa Milom Đukanovićem i da konačno odluči između dvije stolice, one koja je sigurnost vlasti ili borba za slobodnu Crnu Goru. Koliko god neko bio vješt birajući stalno između dvije stolice može na kraju izabrati onaj prazni prostor između, a meni neće biti žao ni malo, jer kao što narod kaže "zlo rađenje gotovo suđenje". Mora se stvstati konačno na jednu stranu", kazao je Danilović.

On je ocijenio da je bespotrebno i sadašnje pregrupisavanja i nuđenje koalicija za NATO, kada će se o tome države članice izjašvanjati tek za godinu i po dana.

"Umjesto toga treba da se potrudimo da pobijedimo na izborima, i ako Demos bude dio parlamentarne većine neće postojati imperativnog puta bez referenduma za NATO", obećao je on.

Lekić: Đukanović koristio mafijaški rječnik

Lider Demosa Miodrag Lekić je ocijenio da je premijer Milo Đukanović izjavom da opozicija hoće da "reketira vlast nekakvnom prelaznom vladom", korsitio mafijaški rječnik.

"To je poruka nekontrole i nekulture. Ovo je poruka organizatoru iz njegove koalicije, ali i Evropskoj uniji, koja traži pravni i politički epilog afere "Snimak", rekao je Lekić.

On je istakao da će Radna grupa uskoro raspravljati i o nezavisnosti medija i istakao potrebu autonomnog i neutralnog javnog servisa.

"Umjesto toga oni su produžena ruka punktova vlasti, koja se miješa u uređivačku politiku. Demokratska partija socijalista je već započela izbornu kampanju, evo vidjeli ste juče da su dvije trećine Dnevnika posvećene prilozima Đukanović u Mojkovcu, Đukanović na Žabljaku, otvorio to i to...", kazao je Lekić.

On je ocijenio da novinari ne treba da budu deponije agitatora vlasti.

Lider Demosa je ponovio raniji stav da je najbolji pravno politički model upravljanja izbornim procesom prelazna vlada.

Bonus video: