Šehović: Nastupa novo vrijeme na političkoj sceni, dosta je sjedjenja na dvije stolice

Šehović je najavio najavio modernizaciju politike, navodeći da će Socijaldemokrate biti ideološki predvodnici na tom putu
56 pregleda 23 komentar(a)
Damir Šehović, Foto: Boris Pejović
Damir Šehović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 26.12.2015. 12:12h

Politika se ne smije svesti na međusobna etiketiranja i optužbe, već mora imati sadržaj, jasna i precizna rješenja koja će državu učiniti boljom, saopštile su Socijaldemokrate, navodeći da su ubijeđeni da nastupa novo vrijeme na političkoj sceni.

Na izbornoj konvenciji Socijaldemokrata Mojkovca, na kojoj su izabrani delegati i kandidati za Glavni odbor, poslanik Damir Šehović poručio je da je perspektiva te stranke velika, a uspjeh zagarantovan.

"Za nešto više od tri mjeseca formirali smo 25 odbora, otvorili kancelarije u većini gradova, pa i večeras u Mojkovcu, što pokazuje agilnost i efikasnost rada naših članova jer su prepoznali potrebu da naša partija što prije otvori svoja vrata za sve članove, prijatelje i simpatizere", podsjetio je Šehović.

On je kazao da su Socijaldemokrate ubijeđene da nastupa novo vrijeme na političkoj sceni, “budući da se politika ne smije svesti na međusobna etiketiranja i optužbe, već mora imati sadržaj, projekte, jasna i precizna rješenja, koja će našu zemlju učiniti boljom”.

Šehović je naveo da se ne smije dozvoliti da se politika isprazni i svede na dnevno politikanstvo, bez vizije i kompasa.

"Dosta je bilo lova u mutnom, sjedjenja na dvije stolice, ucjena, neviđenog populizma koje je za posljedicu imalo ugrožavanje vitalnih državnih interesa", dodao je on.

Šehović je najavio najavio modernizaciju politike, navodeći da će Socijaldemokrate biti ideološki predvodnici na tom putu.

"Mi u politički život ulazimo sa bogatim korijenima, sa drugačijom političkom kulturom i prije svega sa vizijom dinamičnog ekonomskog razvoja zemlje. Unosimo u politički prostor nešto novo, drugačije. Nešto što Crnoj Gori treba”, kazao je on.

Šehović smatrada je perspektiva Socijaldemokrata velika, a njihov uspjeh zagarantovan.

“Mi smo već sada značajan i nezaobilazan faktor u političkom životu Crne Gore, a bićemo još značajniji nakon izbora. Ta perspektiva se pokazuje već danas ovdje, a pokazaće se i na konvencijama koje nas očekuju u drugim gradovima", zaključio je on.

Bonus video: