DF Nikšić: Šminkanje grada podsjeća na stavljanje make up-a na lešu

Marko Kovačević je kazao da “šminkanje grada podsjeća kao stavljanje make upa na lešu” jer se Nikšić pretvara u jednu veliku kockarnicu, supermarket i vikend mjesto, koje subotom i nedjeljom posjećuju njegovi bivši stanovnici
128 pregleda 23 komentar(a)
DF Nikšić, Foto: Svetlana Mandić
DF Nikšić, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 25.12.2015. 15:12h

Na konferenciji za novinare odbornika nikšićkog Demokratskog fronta, na kojoj su sumirani rezultati lokalne vlasti u godini na izmaku, rečeno je da su se navodi DF-a da je u organima lokalne uprave tokom 2012. godine bilo zapošljavanja mimo javnih konkursa pokazali tačnim jer je po nalogu Upravne inspekcije 17.decembra 87 radnika dobilo otkaz.

“Očekujemo da Vrhovno državno tužilaštvo završi svoj posao na način što će NN lica, protiv kojih smo u maju prošle godine podnijeli prijavu, dobiti ime i prezime, kao i nalogodovaci koji su im omogućili da na nezakonit način stiču korist i uništavaju budžet. Vjerujemo da je i u javnim ustanovama zaposleno preko 60 lica bez konkursa i smatramo da će i to dobiti valjani epilog“, kazao je Arsenije Lalatović.

Poručio je čelnim ljudima lokalne uprave da će sa posebnom pažnjom pratiti zapošljavanja u Opštini u narednom periodu, budući da u loklanoj upravi već postoji višak radnika.

Janko Milatović se osvrnuo na ekonomsku situaciju u gradu, podsjetio na preduzeća koja su u stečaju, kao i na činjenicu da je nekada u gradu pod Trebjesom bilo 18,5 hiljada radnika u proizvodnim firmama, a da ih danas ima jedva hiljadu i po.

“Aktuelna vlast nije dovela nijednog investitora koji će ulagati u proizvodnju, gdje bismo mogli da zaposlimo određeni broj mladih ljudi, zato nam poslednjih godina mladi masovno bježe iz grada“, kazao je Milatović.

Uz priznanje lokalnoj upravi da je konačno uspjela da “natjera” privrednike da počnu sa “popunjavanjem” dugoodišnjih rupa u gradu, kao što su bivša zgrada pozorišta, dio pijace i nekadašnji Dom vojske, Milatović je podsjetio da će, kakva je sada situacija, najveća “rupa”, Dom revolucije, i dalje ostati nezavršena. Podsjetio je i na obećanje bivšeg ministra kulture Branislava Mićunovića da će Dom revolucije biti završen do kraja 2016, ali i na činjenicu da se na “plavoj grobnici”, kako Nikšićani zovu pomenuto zdanje, ništa ne radi.

“Odlika ove vlasti je što lokalna uprava nije uspjela da se izbori za sredstva od 9 do 12 miliona eura na račun koncesija Bilećkog jezera, kao ni isto toliko novca na račun Vira“, kazao je Radoje Karadžić i dodao da javna preduzeća i ustanove negativno posluju sa po nekoliko miliona eura, ali da se to “lijepo upakuje” i ne prikaže, a stavka neplaćenih poreza i doprinosa se redovno zaobilazi.

Marko Kovačević je kazao da “šminkanje grada podsjeća kao stavljanje make upa na lešu” jer se Nikšić pretvara u jednu veliku kockarnicu, supermarket i vikend mjesto, koje subotom i nedjeljom posjećuju njegovi bivši stanovnici.

Vladan Raičević je podsjetio da se inicijativa da Novak Đoković postane počasni građanin Nikšića, koju su potpisali svi opozicioni odbornici, još uvijek nije našla na dnevnom redu Parlamenta.

“Pomalo diskutabilno, s obzirom na to das u sportskom velikanu dodijelili nagradu 18.septembar pri tom naljutivši dio žirija za dodjelu nagrade, a radi se o istaknutim i uglednim članovima DPS-a. To je pokušaj obesmišljavanja naše inicijative za njihovo dobijanje jeftinih političkih poena”, kazao je Raičević i poručio da će istrajati na inicijativi da prvi reket svijeta postane počasni građanin Nikšića.

“Obećavamo da će naš zahtjev ubrzo dobiti većinsku podršku SO Nikšić”, poručio je Raičević.

Bonus video: