DF: Demos, URA i Demokrate u ekstazi pregovaraju s diktatorom, a on ih ponižava

Đukanović je prvi dan odbio ključni zahtjev, formiranje Prelazne Vlade i nastavak pregovora koristi kao kupovinu vremena i scenografiju za kreiranje lažne slike o njegovoj spremnosti na dijalog i nekoj politčkoj važnosti Krivokapića, kome je diktator razbio stranku", navodi se u saopštenju DF
77 pregleda 73 komentar(a)
DF protest, Nebojša Medojević, Milan Knežević, Vladislav Bojović, Foto: Filip Roganović
DF protest, Nebojša Medojević, Milan Knežević, Vladislav Bojović, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 25.12.2015. 11:56h

Mjesecima usmeno i pismeno pozivamo ostatak opozicije da učestvuje u organizaciji protesta, napusti Parlament i potpiše sa nama Sporazum o mimimumu političkih uslova za održavanje fer izbora, koji podrzumjeva zajednički bojkot ako se ne formira Prelazna Vlada, saopšteno je iz Demokratskog fronta (DF)

"Demos, URA i Demokrate to uporno odbijaju. Ali euforično i sa ekstazom prihvataju pregovore sa dikatorom u režiji Krivokapića, i ne ustaju od stola i trpe svakodnevno ponižavanje. Đukanović je prvi dan odbio ključni zahtjev, formiranje Prelazne Vlade i nastavak pregovora koristi kao kupovinu vremena i scenografiju za kreiranje lažne slike o njegovoj spremnosti na dijalog i nekoj politčkoj važnosti Krivokapića, kome je diktator razbio stranku", navodi se u saopštenju DF.

Dodaju da su očekivali "makar ljudsku solidarnost nakon policijskog terora nad svojim kolegama i građanima".

"Umjesto toga smo dobili optužbe da smo mi krivi za incidente koje je organizovao režim i podršku policiji. Da li je liderima tog ostatka opozicije, sada neprijatno da gledaju svoje zajednicke fotografije sa diktatorom, Krivokapićem i ministrom Konjevićem koji je lično naredio upotrebu bojnih otrova i policijski teror nad mirnim građanima? Da li im je ljudski neprijatno da sjede na pregovorima , koji su posljedica protesta DF, a na kojima oni nijesu učestvovali? Zar nije bilo politički korektno da ostatak opozicije odbije da učestvuje u pregovorima, na kojima ne učestvuje najjača opoziciona grupacija DF, koja je zajedno sa građanima organizovala proteste zbog krađe na izborima. Sta su Demos, URA i Demokrate doprinijele da Krivokapić zakaže pregovore? Zašto Krivokapić nije zakazao pregovore o krizi povjerenja u izborni sistem prije protesta? Kako to da, lideri ostatka opozicije, izuzev Srđana Milića i Snežane Jonice, nemaju nijednu fotografiju sa narodom koji tri mjeseca protestuje protiv krađe izbora ili kolegama iz DF, a imaju bezbroj sa diktatorom I šefom UDBE?", pitaju iz DF.

Iz ovog političkog saveza tvrde da su otvoreni za saradnju sa opozicijom oko suštinskog pitanja, formiranja prelazne Vlade i bojkota izbora.

"Ostatak opozicije ne želi takvu saradnju sa DF. Zahvaljujemo se nezavisnim poslanicima Novici Staniću, Mladenu Bojaniću i Obradu Gojkoviću, koji su od početka snažno podržali proteste i učestvovali u njima", rekli su iz DF.

Za ostatak opozicije tvrde da "žele saradnju sa diktatorom i Krivokapićem oko mjesnih zajednica, upravnih odbora vodovoda, deponija i kanalizacija.

"Zato ih dikator ponižava, a oštricu napada usmjerava na DF. Opljačkani, osiromašeni, obespravljeni narod sve posmatra i zna da napravi razliku između prave i salonske opozicije. Protesti su promjenili političku scenu, DF i građani su kreirali novu politiku koja je uzdrmala dikatatora i koja neminovno dovodi do Prelazne Vlade. Kada bi ostatak opozicije napustio besmislene pregovore i uslovio izlazak na izbore formiranjem Prelazne Vlade, taj posao bi bio lakši i brži. Ali DF će, zajedno sa narodom, dovesti ovu borbu za slobodu I demokratiju do kraja.Zato je DF sa narodom i narod sa DF. A ostatak opozicije je sa dikaktorom, šefom Udbe, Krivokapićem, ministrom Konjevićem na pregovorima. Oko ničega. Svako bira svoje društvo. Sloboda ili ništa", zaključuje se u saopštenju DF.

Bonus video: