Gvozdenović bi da izbaci SDP

DPS većinu “traži među nezavisnim i odbornicima iz opozicije” zbog čega DF traži vanredne izbore
195 pregleda 7 komentar(a)
Branimir Gvozdenović, Ivan Brajović, Foto: Zoran Đurić
Branimir Gvozdenović, Ivan Brajović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 24.12.2015. 18:37h

U Baru se pokušava političkom trgovinom napraviti većina DPS-a, SD-a, Bošnjačke stranke i Pozitivine. Iza toga stoji koordinator DPS za Bar Branimir Gvozdenović koji pokušava obezbijediti podršku u državnom parlamnetu za izglasavanje aneksa ugovora za Mamulu i Kraljičinu plažu, kazao je "Vijestima" visoki funkciner barskog SDP-a koji je želio da ostane anoniman.

Barski DF je ranije juče na konferenciji za novinare saopštio da DPS iz lokalne vlasti izbacuje SDP.

U toku je, kako je kazao predsjednik odborničkog kluba DF-a u SO Bar Dejan Đurović, prekompozicija vlasti sumnjiva iz više aspekata, prije svega zbog nepoštovanja izborne volje građana na lokalnim izborima. Zato je zatražio od predsjednika države Filipa Vujanovića da hitno raspiše vanredne lokalne izbore. Kao drugi razlog, on je naveo veoma loše stanja lokalnih finansija.

U SO Bar, do rascjepa u SDP-u, većinu su imali DPS sa 13 i SDP sa osam odbornika. Sada SDP i partija Ivana Brajovića imaju po četiri odbornika i za većinu sa DPS-om bilo kojoj strani nedostaju dva odbornika.

Đurović je kazao da DPS većinu "sada traži među nezavisnim i odbornicima iz dijela skupštinske sale gdje sjedi opozicija".

Predsjednica barskog DPS-a Branka Nikezić rekla je kratko "Vijestima" da ova tema "još nije dolazila na partijske organe, niti je o njoj raspravljano".

"Niti je sazivan Opštinski odbor, kao prva instanca. Procedura je jasna i poznata, o takvim stvarima se prvo dobija saglasnost vrha partije, pa se tek onda donosi odluka. U svakom slučaju, bude li toga, obavijestićemo javnost", kazala je Nikezićeva.

Iz lokalnog odbora Pozitivne sinoć nije bilo moguće dobiti komenatar, već su uputili na centralu u Podgorci. Predsjednik barskih SD Mićo Orlandić je ranije rekao da će "i u Baru, kao i u ostalim gradovima, početi raščišćavanje političke scene i da će SD Bar tom procesu dati svoj doprinos".

Bonus video: