Đurašković: Zajedno sa Štajnaker da rasvijetlimo aferu Telekom

79 pregleda 5 komentar(a)
Ljiljana Đurašković, Foto: Arhiva Vijesti
Ljiljana Đurašković, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 22.12.2015. 19:09h

Predsjednica Foruma žena Nove srpske demokratije Nova i poslanik Demokratskog fronta Ljiljana Đurašković pozdravila je spremnost njemačke ambasadorke Gudrun Štajnaker da učestvuje u razobličavanju negativnih pojava u Crnoj Gori i pozvala je da zajednički rasvijetle aferu Telekom.

Saopštenje Đurašković prenosimo integralno:

"Baš dirljivo djeluje kad njemačka ambasadorka pokazuje veliku zabrinutost za ulcinjsku Solanu, za koju je više puta otkad se doselila u CG, istakla da ,,Njemačka ima veliki interes'' da se to preduzeće, koje kontrolišu Đukanovićevi tajkuni, sačuva. Međutim, smatramo da je važno da se o ovom pitanju čuje glas i drugih poslanika iz ovoga kraja, a moja stranka i ja smo bili protivnici privatizacije Solane na ovaj način i prije masovne vaučerske privatizacije, koju su neki od današnjih kritičara žalosnog stanja u kome se nalazi Solana hvalili i insistirali na njenoj privatizaciji.

Pozdravljamo spremnost gđe Štajnaker da učestvuje u razobličavanju negativnih pojava u Crnoj Gori i ovom prilikom je pozivamo na zajedničko raskrinkavanje jedne druge korupcije, u kojoj su sa crnogorske strane učestvovali isti akteri prevođeni Milom Đukanovićem, a sa druge jedno važno preduzeće iz njene države. Ja bih, i pored dijametralno suprotnih stavova u vezi NATO-a, bila spremna da zajedno sa gđom Štajnaker, održim konferenciju za novinare na kojoj bi ohrabrili državnog tužioca da krene u konkretnu akciju razračunavanja sa kriminalcima koji su uključeni u korupciju u privatizaciji Telekoma CG. Nadam se da to što sam ja protivnik učlanjenja CG u NATO neće predstavljati neku smetnju, jer se u javnosti često spominje da su vladavina prava i borba protiv organizovanog kriminala i korupcije neki od ključnih uslova na putu približavanja EU i NATO. Malo je neobično da su akteri korupcije u privatizaciji Telekoma iz naše zemlje pozvani da pristupe NATO-u, a da im niko nije postavio konkretno pitanje vezano za ove kriminalne radnje.

Dakle, važno je da se brinemo o Solani i migrirajućim pticama, ali je za budućnost Crne Gore veoma bitno da se procesuiraju lica iz vrha vlasti i njihovog okruženja koja su teško oštetila građane. Pogotovo je značajno da se to uradi kada su gotovo isti ljudi učesnici u različitim kriminalnim radnjama, pa teško da takvi mogu biti reformatori i zagovornici pravne države kada je u pitanju ocjena NATO-a, a kada su u pitanju hiljade kvadrata najatraktivnije zemlje i ptice selice onda su problematični i sumnjivi tipovi."

Bonus video: