Popović: Slobodni izbori nikad bliže

Liberalna partija predložila je na današnjem sastanku predstavnicima drugih partija, formiranje fonda za koji će svaka partija priložiti određena finansijska sredstva, shodno broju poslanika, koja bi se iskoristila za jačanje insititucija, prevashodno MUP i Državne izborne komisije i mehanizama za sprovođenje slobodnih izbora
16 komentar(a)
Andrija Popović, Foto: Savo Prelević
Andrija Popović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 21.12.2015. 18:38h

Liberalna partija (LP) Crne Gore prepoznaje i pozdravlja pozitivne pomake u djelovanju Radne grupe parlamentarnog dijaloga a ta stranka nastaviće da jača borbu za slobodne i fer izbore, rekao je njen lider Andrija Popović.

On je na današnjem sastanku lidera političkih partija u Skupštini Crne Gore kazao da se čini da oni nisu nikada bili bliže.

Popović je rekao da LP nikada nije učestvovala u bilo kakvim izbornim neregularnostima.

“LP prepoznaje i pozdravlja pozitivne pomake u djelovanju skupštinske Radne grupe parlamentarnog dijaloga u periodu od prvog do današnjeg sastanka lidera partija. Takav posao, mora se nastaviti još snažnijim tempom a rezultati definitivno neće izostati”, saopšteno je iz te stranke.

Liberalna partija predložila je na današnjem sastanku predstavnicima drugih partija, formiranje fonda za koji će svaka partija priložiti određena finansijska sredstva, shodno broju poslanika, koja bi se iskoristila za jačanje insititucija, prevashodno MUP i Državne izborne komisije i mehanizama za sprovođenje slobodnih izbora.

Na taj način, kako su naveli, partije bi poslale jasnu poruku javnosti da istinski teže suštinskim promjenama i konačnom cilju- slobodnih izbora u čiji rezultat niko neće sumnjati.

“Ocijenjeno je da je veliki problem i medijska scena Crne Gore, u prvom redu, nedostatak centralnog samoregulatornog tijela koje bi jasnije definisalo etičke principe novinarske profesije i njihov domet. Posebno je zabrinjavajuće stanje Javnog servisa RTCG koji je daleko od neutralnog medija i servisa svih građana”, dodaje se u saopštenju LP.

Popović je posebno istakao i doprinos DF takvim procesima.“Koje su pokrenuli i ubrzali protesti koje je ova grupacije organizovala, iako sada ne učestvuje u procesima dijaloga i rješavanja problema slobodnih izbora”.

LP smatra da se prinipijelno mora omogućiti učešće Socijaldemokratama u radu grupe za parlamentarni dijalog i sastancima lidera partija, jer je to, podsjetili su, jedina politička grupacija koja ima poslanike a koja je isključena iz procesa.

Bonus video: