"SDP nije onaj dio vlasti koji pravi izdajnike po Crnoj Gori da bi vladao"

"Politikom se bavite da bi ste pravili istoriju, a ne jahte, avione i kamione. Ako tako uđete u istoriju onda će vas put veoma brzo odvesti na pogrešnu stranu“, rekao je Krivokapić
0 komentar(a)
Ranko Krivokapić, Foto: Žare
Ranko Krivokapić, Foto: Žare
Ažurirano: 20.12.2015. 16:55h

Predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Ranko Krivokapić izjavio je danas u Pljevljima da ta partija nije „onaj dio vlasti koji hoće da zavađa i pravi izdajnike po Crnoj Gori“ da bi vladala.

„Drugi dijele da bi vladali, da bi agresivno uzimali. Nama je nezavisnost potrebna da bismo bolje, slobodnije živjeli, da bi bili više naši, a ne tuđi. Nama treba pravna a ne partijska država, nama treba zakon jednak za sve i jedino čega se treba bojati je zakon, a ne ove ili one partije. Ispratile su se na Balkanu i mnogo veće partije. Crna Gora mora napraviti slogu oko zajedničkih razvojnih ciljeva i onda ćemo se lako dogovarati. U crnogorskom parlamentu jesu ideje SDP-a a pobjeđivale, ali glasovima opozicije. Tako smo sačuvali i Taru i Termoelektranu“, rekao je prvi čovjek SDP.

SDP želi da “svi budemo jedna Crna Gora u kojoj će biti više demokratije i više pravde“, rekao je Krivokapić na šestoj konvenciji Opštinskog odbora SDP-a u Pljevljima.

On je istakao da su pružili ruku onima koji su ih proganjali do 1997. godine, ali da im neće ponovo moći dati šansu, ako krene vrijeme progona u Crnoj Gori.

„Nisu nas slomili ni devedesetih, a ne sada kada smo u dvorištu sa našim partnerima koji su na strani SDP-a. Pravde i pristojnog posla mora biti u Crnoj Gori“, rekao je Krivokapić, koji je svoje izlaganje završio rječima neka je vječna sloga u Crnoj Gori.

On je kazao da je došlo vrijeme da „kolona jedinstvene Crne Gore treba da bude okupljena na razvojnom projektu nove evroatlanske Crne Gore“.

„Mi do sada nismo iznevjerili ni jednu nadu, nismo pogriješili ni na jednoj istorijskoj raskrsnici. Time je naša odgovornost i obaveza veća. Spremni smo i za ovaj izazov građenja evroatlanske Crne Gore, ne u priči nego na djelu“, rekao je Krivokapić.

Prvi čovjek SDP-a je rekao da će, “sve dok ne provedri iznad Crne Gore, biti upitno da li je proteklih 25 godina vrijeđelo truda svih onih koji su propatili da dođu do ovoga gdje smo sada“.

„Istorija ne zna za konačne pobjede. Jedno ostvarenje ište sljedeće. Sad je potrebno srediti čitavu kuću kako bi bila dobra za sve njene građane. Ako nas neko nije razumio devedesetih, 2006. i sad 2015, neka svi znaju mi samo želimo da Crna Gora bude dobra kuća za sve. Sva ova ostvarenja nisu nam bila potrebna iz partijskih interesa a ponajmanje iz ličnog interesa, trebali su nam da bi trajno i dobro življela ovdje naša djeca. Politikom se bavite da bi ste pravili istoriju a ne jahte, avione i kamione. Ako tako uđete u istoriju onda će vas put veoma brzo odvesti na pogrešnu stranu . SDP je uspostavljala vrijednosti u političkom životu Crne Gore . Mi znamo da je Crna Gora složen mozaik sa svim bojama i ona je za nas takva, mi hoćemo da sačuvamo sve boje i da krenemo u sljedeću fazu pravljenja sloge u Crnoj Gori“, rekao je Krivokapić.

Bonus video: