Željko Nikolić predsjednik OO SDP Nikšić

Potpredsjednik SDP Almir Rebronja istakao je da je ubijeđen da se duh socijaldemokratije vratio u grad pod Trebjesom i da to predstavlja veliki iskorak za jedan od najznačajnih gradova Crne Gore
659 pregleda 0 komentar(a)
Željko Nikolić, Foto: SDP
Željko Nikolić, Foto: SDP
Ažurirano: 20.12.2015. 13:02h

Na Konvenciji Odbora SDP Nikšić za predsjednika je izabran Željko Nikolić.

Nikolić je kazao da je stepen razvoja Nikšića iskazan kroz to, "da kad je najveći poslodavac danas lokalna samouprava, nije teško vidjeti u kojoj smo fazi ekonomskog napretka". On je kazao da zbog toga ne čudi što je Nikšić grad koji se permanentno iseljava.

"Demokratske pobjede Crne Gore su počele našim ulaskom u vlast , no sigurnost i stabilnost Crne Gore danas još više zavisi od nas kako u dijelu gazdovanja resursima i vladavini prava, tako i u evroatlanskim integracijama. Borili smo se za nezavisnu Crnu Goru od svakog oblika nepravde. Sloboda za Crnu Goru mora biti sloboda za svakog njenog građanina i kazna za one koji misle da su iznad zakona i jači od države“, rekao je Nikolić.

Predsjednik SDP-a Ranko Krivokapić je kazao da su 21. maj 2006. i 2. decembar 2015. "dali mogućnost da gradimo kuću, što je nova sloboda za Crnu Goru koja se neće izgrađivati u vrtlogu tuđih interesa".

"Zaslužili smo pravdu, jedini smo od početka znali pravi put. Svaka nova pobjeda je novi početak. Pala je nepravda, pobijedio je SDP. Nikšić nikad nije bio izborno jači, naša riječ je bila garant. Sviobećavaju na političkoj sceni, a samo mi možemo dati garancije. Istrajali smo na pravoj strani istorije, potrebna je nada, ljudi samo smiju da se boje zakona i ničega više. Pravda je neuništiva, istrajna kao mi", rekao je Krivokapić.

Potpredsjednik SDP Almir Rebronja istakao je da je ubijeđen da se duh socijaldemokratije vratio u grad pod Trebjesom i da to predstavlja veliki iskorak za jedan od najznačajnih gradova Crne Gore.

Potpredsjednica SDP Mirel Radić Ljubisavljević upozorila je da je neuspješan svaki pokušaj nametanja SDP-u epiteta kočničara razvoja Crne Gore.

Na Konvenciji je izabran novi sastav Opštinskog odbora koji će u narednom četvorogodišnjem periodu, uz predsjednika/cu Foruma mladih i Foruma žena i predsjednike Mjesnih odbora imati 37 članova.

Bonus video: