Danas protest Fronta: Traže da opozicija napusti parlament

Čelnici Fronta će organizovati skup u Podgorici uoči sjutrašnjeg razgovora lidera partija koje imaju poslanike u parlamentu, na kojem će se raspravljati o obezbjeđivanju uslova za fer i demokratske izbore
61 pregleda 81 komentar(a)
DF Protest, Foto: Savo Prelević
DF Protest, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 20.12.2015. 07:18h

Demokratski front će na današnjim protestima ispred Skupštine Crne Gore, pozvati lidere opozicionih partija da im se pridruže ukoliko sa predsjednicima Demokratske partije socijalista (DPS) Milom Đukanovićem i Socijaldemokratske partije (SDP) Rankom Krivokapićem ne dogovore formiranje prelazne vlade.

Oni će predstavnike opozicije pozvati da, do formiranja prelazne vlade, bojkotuju dalji rad parlamenta.

Čelnici Fronta će organizovati skup u Podgorici uoči sjutrašnjeg razgovora lidera partija koje imaju poslanike u parlamentu, na kojem će se raspravljati o obezbjeđivanju uslova za fer i demokratske izbore.

Prema ranijim najavama, Front će održati demonstracije i 23. decembra, a predsjednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić ranije je kazao da očekuje da se ostatak opozicije pridruži protestima, nakon što budu poznati rezultati razgovora stranačkih lidera.

On je kazao da od opozicionih prvaka očekuje odgovor odmah nakon pregovora u parlamentu, navodeći da samo prelazna vlada može obezbijediti demokratske izbore.

Član predsjedništva Demokratskog fronta Strahinja Bulajić kazao je da opozicija treba da napravi sporazum o neučestvovanju na izborima, ukoliko ne bude formirana prelazna vlada.

On smatra da sporazum ima smisla samo ako sve opozicione stranke bojkotuju izbore, navodeći da elektronska identifikacija nije dovoljna zaštita od izbornih krađa.

Bonus video: