URA: Vlast u Nikšiću udara po džepu svakog domaćinstva

“Što je posebno drsko i bezobrazno je to da će svako nikšićko domaćinstvo od 1. januara kubik vode će plaćati skuplje za 44 odsto, koliko su uvećane i usluge kanalizacije"
14 komentar(a)
Rade Milošević, Foto: URA
Rade Milošević, Foto: URA
Ažurirano: 19.12.2015. 12:16h

Iz Građanskog pokreta URA ističu da je lokalna vlast u Nikšiću na jučerašnjoj sjednici SO "na najgrublji način direktno udarila na budžet svakog domaćinstva u Nikšiću i svakog preostalog privrednika" usvajanjem većih komunalnih taksi, poreze na imovinu, nepokretnosti, na dohodke građana.

“Što je posebno drsko i bezobrazno je to da će svako nikšićko domaćinstvo od 1. januara kubik vode će plaćati skuplje za 44 odsto, koliko su uvećane i usluge kanalizacije. Očigledno da je ovim uništiteljima nekada najvećeg industrijskog grada najbitnije da obezbijede sredstva njihovom užem krugu prijatelja, a stanovnicima Nikšića preostaje puko preživljavanje i gola borba za opstanak”, navodi se u saopštenju za javnost koje potpisuje Rade Milošević, član Koordinacionog odbora URA-e.

On podsjeća da je URA još u avgustu tražila da se budžetom predvide sredstva za udžbenike i prevoz učenika osnovne škole, ali da se to nije dogodilo.

“Usvojenim budžetom se pokušavaju još više optereti nikšićki privrednici čime se stvaraju uslovi novog broja nezaposlenih lica, iako bi po mišljenju GP URA iste trebalo što više rasteretiti kako bi razvili svoj biznis i stvorili uslove za nova zapošljavanja. URA ne želi da prihvati da se na ovakav način pljačkaju građani Nikšića te će opštinski odbor razmotriti sve vidove borbe kako bi se ova nestručna vlast kaznila za pustošenje svog grada i njegovih stanovnika”, poručio je Milošević.

On se osvrnuo i na činjenicu da je za potpredsjednika Opštine izabran član Socijaldemokrata Radoš Šućur, bivši direktor Uprave za šume.

"Izabran je čovjek protiv koga su vođeni krivični postupci što dovoljno govori o tome kakvi kadrovi odgovaraju ovom sistemu. Poštovani građani krajnje je vrijeme da svi zajedno pokažemo da dobri duh Nikšića ne smije biti otjeran od stane onih koji to 25 godina čine”, zaključio je Milošević.

Bonus video: