Ivanović: Podgorica prepoznatljiva po ubrzanom razvoju

On je kazao da je Podgorica grad prepoznatljiv po ubrzanom razvoju i modernizaciji urbanog dijela u korist svih građana
0 komentar(a)
Petar Ivanović
Petar Ivanović
Ažurirano: 19.12.2015. 12:00h

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Petar Ivanović čestitao je Dan Glavnog grada gradonačelniku Slavoljubu Stijepoviću, predsjedniku Skupštine Đorđiju Suhihu, odbornicima, poljoprivrednim proizvođačima i građanima opštine.

On je kazao da je Podgorica grad prepoznatljiv po ubrzanom razvoju i modernizaciji urbanog dijela u korist svih građana.

"Briga i zalaganje lokalne samouprave da se podjednako vodi računa o poboljšanju kvalitetu života stanovnika u seoskim područjima i uspješna saradnja sa Ministarstvom poljoprivrede i ruralnog razvoja rezultirali su rastom broja poljoprivrednih proizvođača, stočnog fonda, površina pod zasadima, modernizaciji i ukrupnjivanju gazdinstava", navodi Ivanović.

Stvaranje uslova za bolji život stanovnika u ruralnim područjima Glavnog grada, rješavanjem pitanja vodosnabdijevanja, putne infrastrukture, podršku unapređenju uslova za školovanje djece, a naročito unapređenje poljoprivredne proizvodnje z podršku investicijama ostaće, kaže on, prioriteti u saradnji Ministarstva sa rukovodstvom opštine.

Predstavnici Demokrata položili vijenac na spomenik Partizanu borcu na Gorici

Delegacija Demokratske Crne Gore, na čelu sa predsjednikom Aleksom Bečićem, položila je jutros vijenac na spomenik Partizanu borcu na Gorici, čime je izrazila neizmjerno poštovanje i zahvalnost za sve one koji su svoj život dali za slobodu, ali i jasno potvrdila nesumnjivo antifašističko opredjeljenje i ponos nastavljača antifašističke tradicije.

“U ime Demokratske Crne Gore i u svoje lično ime, svim građankama i građanima Podgorice čestitam Dan Glavnog grada, 19. decembar. Današnji praznični dan za sve Podgoričanke i Podgoričane, prilika je da se podsjetimo istog datuma od prije 71 godinu, čije vrijednosti slobode, pravde, istinoljubivosti i antifašizma ostaju putokaz mladim generacijama, koji se u svim vremenima i na svim prostorima valja slijediti. Važnost dana u kojem je, nakon pokazane hrabrosti naših baka i djedova u višegodišnjem suprostavljanju najpogubnoj ideologiji koja je zadesila prošli vijek, fašizam konačno pobijeđen u Glavnom gradu, obavezuje nas da se i mi, na njih ponosni potomci, istinom, pravdom i slobodnim umom odupremo svakom pokušaju da se od nas naprave moderni robovi. Vjerujem da nakon više od sedam decenija otkako smo pobijedili fašizam, zaslužujemo da živimo bogatijim i ispunjenijim životom u ljepšem, odgovornije vođenom i gradu zadovoljnih građana, sa višom zaposlenošću, kojim će se upravljati na pošteni način. Dužni smo to svim borcima koji svoj život nisu položili da bismo mi, jedan ljudski vijek kasnije, živjeli u slobodi bez slobode, u društvu gdje će neki pojedinci biti privilegovani, a drugi poniženi."

Marić: Za društvo solidarnosti neophodne su antifašističke vrijednosti

Predstavnici Pozitivne Crne Gore, predsjednik Gradskog odbora Glavnog grada Radovan Marić, potredsjednica GOGG Milena Pavićević, članica Predsjedništva GOGG Mira Asanović i članovi GOGG Miloš Radonjić i Ruzdhi Lluka, politički direktor Aleksandar Ražnatović i članovi Foruma mladih položili su vijenac na Spomenik Partizanu borcu, povodom Dana oslobođenja Podgorice.

Predsjednik GOGG Radovan Marić je, tom prilikom, kazao da Pozitivna Crna Gora baštini antifašističke vrijednosti i da se zalaže za građansko društvo zasnovano na humanosti i solidarnosti.

"Našim precima, koji su nesebično dali živote za slobodu i stvaranje građanskog društva, ovom prilikom odajemo počast, a ovo je dodatno i poruka sadašnjim i svim budućim generacijama da promovišu antifašističke ideje i vrijednosti, jer jedino na taj način možemo razvijati društvo bez podijela, odnosno društvo solidarnosti i jednakosti”, zaključio je Marić.

Omladina Socijaldemokrata Glavnog grada izložbom čestitala Dan oslobođenja Podgorice

Povodom obilježavanja 19.decembra Dana oslobođenja Glavnog grada, mladi Socijaldemokrata Podgorice su u petak, 18. decembra 2015. godine, organizovali izložbu pod nazivom ‘’Sačuvajmo duh Glavnog grada’’.

Izložba postavljena na trgu Republike, na prostoru između Biblioteke i nove zgrade Opštine, otvorena je u 17 časova pozdravnim govorom Emila Đokića, koordinatora Omladine Socijaldemokrata Glavnog grada.

On je kazao da su svi omladinci uložili su puno truda, energije i vremena da bi ova izložba bila "poklon dostojan ovog svijetlog datuma u istoriji Glavnog grada i barem dijelom prikazala svu ljepotu Podgorice."

Posjetioci su na izložbi koja je bila otvorena do 19 časova, imali priliku da vide oko 60 fotografija, a osim njih priređeni su i kraći, ali zanimljivi tekstovi, koji su pratili svaku fotografiju.

''Ovu izložbu fotografija darujemo Glavnom gradu i dragim nam sugrađanima, sa ciljem da istaknemo ljepotu i pomalo zaboravljen značaj svih onih mjesta i znamenitosti koja čine duh Podgorice. Ovo je naša prva akcija i ponosni smo što smo upravo ovom aktivnošću, na autentičan način, čestitali praznik našem gradu“, naglasio je Đokić u ime Omladinaca Socijaldemokrata Podgorice", navodi se u saopštenju.

Između ostalih, izložbi su prisustvovali članovi užeg rukovodstva Omladine Socijaldemokrata Crne Gore - koordinatorka Omladine Socijaldemokrata Marija Blagojević i Ahmed Zajmović. Svojim prisustvom podršku omladincima iskazali su i predsjednik Socijaldemokrata Crne Gore Ivan Brajović, predsjednik Socijaldemokrata Glavnog grada Vujica Lazović, kao i lokalni funkcioneri Socijaldemokrata u Glavnom gradu : Boris Mugoša, Đorđe Suhih, Snežana Burzan, Jovan Đurišić, Goran Petrović i Nebojša Burzanović. U ime Foruma žena Glavnog grada prisustovala je i predsjednica Foruma Ivana Raščanin.

Bonus video: