REFORMA SISTEMA ODBRANE

Hrebičkova: Crna Gora daje značajan doprinos međunarodnoj stabilnosti

"Hrebičkova je naglasila da je Crna Gora postigla veliki napredak u procesu reformi sistema odbrane i podsjetila na značajni doprinos naše zemlje međunarodnoj stabilnosti i bezbjednosti"
86 pregleda 0 komentar(a)
Janina Hrebičkova, Foto: Vlada Crne Gore
Janina Hrebičkova, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 18.12.2015. 18:55h

Crna Gora je postigla veliki napredak u reformi sistema odbrane i daje značajan doprinos međunarodnoj stabilnosti i bezbjednosti, ocijenila je šefica Misije OEBS-a u Crnoj Gori, Janina Hrebičkova, u razgovoru sa ministarkom odbrane Milicom Pejanović Đurišić.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, Hrebičkova je čestitala Pejanović Đurišić na nedavnom pozivu Crnoj Gori za članstvo u NATO i istakla da je riječ o događaju značajnom ne samo za Crnu Goru, već i za cijeli region.

"Hrebičkova je naglasila da je Crna Gora postigla veliki napredak u procesu reformi sistema odbrane i podsjetila na značajni doprinos naše zemlje međunarodnoj stabilnosti i bezbjednosti“, kaže se u saopštenju.

Pejanović Đurišić je naglasila značaj Misije OEBS-a u realizaciji Programa za razvoj kapaciteta za demilitarizaciju i sigurno skladištenje lakog naoružanja i konvencionalne municije za Crnu Goru (MONDEM), kao i primjene Rezolucije savjeta bezbjednosti koja govori o značaju učešća žena u održavanju mira i bezbjednosti.

Ona je, kako se navodi, izrazila uvjerenje da će se saradnja Ministarstva sa OEBS-om nastaviti i u narednom periodu, kao i da će ta važna međunarodna organizacija i dalje podržavati Crnu Goru u evroatlanstkim integracijama.

Preporučujemo za Vas