Radoš Šućur potpredsjednik Opštine Nikšić

"Odluka da se povučem sa mjesta potpredsjednika je moja lična. Bilo je političkih pritisaka, ali oni nijesu mogli usloviti moj odlazak ili ostanak, jer nijesu bili zakonski utemeljeni", kazao je Milorad Jovanović, jedan od osnivača Socijaldemokratske partije Crne Gore
94 pregleda 24 komentar(a)
Radoš Šućur, Foto: Boris Pejović
Radoš Šućur, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 18.12.2015. 16:09h

Na današnjoj sjednici SO NIkšić usvojen je predlog odluke o izmjeni broja potpredsjedničkih mjesta Opštine Nikšić, pa će ih ubuduće umjesto tri biti četiri. Potpredsjednik iz redova SDP-a Milorad Jovanović, koji se na toj funkciji nalazio poslednje dvije i po godine, podnio je ostavku.

"Odluka da se povučem sa mjesta potpredsjednika je moja lična. Bilo je političkih pritisaka, ali oni nijesu mogli usloviti moj odlazak ili ostanak, jer nijesu bili zakonski utemeljeni. Misilim da sam završio posao, zbog kojeg sam došao u Opštinu i da je vrijeme da mlađim ljudima dam prostor, kako bi došli do izražaja", kazao je Jovanović, jedan od osnivača Socijaldemokratske partije Crne Gore.

Umjesto njega postavljen je Radoš Šućur, bivši direktor Uprave za šume, član Socijaldemokrata Ivana Brajovića.

Kada se odlučivalo o izmjeni broja potpredsjedničkih mjesta sjednicu je napustio jedini odbornik iz redova SDP-a (ostali su članovi SD-a) Radovan Perović.

"Razumijem poziciju gradonačelnika ali ne mogu prihvatiti ucjenu kao legitiman oblik političke borbe koju ovih dana demonstrira grupacija Ivana Brajovića nad lokalnom upravom u Nikšiću. Nesmijemo pristati na uvođenje nove političke prakse da partije koje nijesu ni postojale kao samostalan politički subjekt u trenutku izbora, pa samim tim nijesu ni prošle provjeru građana, mogu imati najviše funkcije u opštini ili državi jer bi to potpuno obismislilo izborni proces. To je razlog zbog čega sam napustio sjednicu uvjeren da građani Nikšića prepoznaju prave socijaldemokrate“, kazao je Perović.

Bonus video: