DPS opredijeljen za nastavak dijaloga u Ulcinju

DPS se, kako su naveli, u pregovorima nije rukovodila ponudama za najodgovornije funkcije u lokalnoj vlasti, već isključivo principima uspostavljanja političkog povjerenja i partnerstva u cilju prevazilaženja aktuelne političke krize u Ulcinju
77 pregleda 1 komentar(a)
DPS, Kongres, Foto: Luka Zeković
DPS, Kongres, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 15.12.2015. 06:41h

Demokratska partija socijalista (DPS) opredijeljena je za nastavak dijaloga u cilju stvaranja pretpostvki za najširu moguću koalicionu većinu u Ulcinju, koja će obezbijediti ostvarivanje interesa građana i nastavak saradnje za realizaciju strateških državnih ciljeva.

Nakon sjednica Predsjedništva DPS-a kojom je predsjedavao lider Milo Đukanović, saopšteno je da je ta partija odgovorno pristupajući političkoj situaciji u Ulcinju, pregovorala sa političkim partnerima o ponudi za formiranje lokalne koalicione vlasti.

Navodi se da je osnovni pristup DPS bio objedinjavanje svih političkih snaga u Ulcinju sa kojima ta partija ima razvijene političke odnose i na državnom nivou, kako bi se uspostavila funkcionalna lokalna vlast u interesu Ulcinja i svih njegovih građana.

DPS se, kako su naveli, u pregovorima nije rukovodila ponudama za najodgovornije funkcije u lokalnoj vlasti, već isključivo principima uspostavljanja političkog povjerenja i partnerstva u cilju prevazilaženja aktuelne političke krize u Ulcinju.

Predsjedništvo je konstatovano da se u ovom trenutku nije mogla obezbijediti saglasnost ostalih učesnika razgovora na tim principima.

"Predsjedništvo je, umjesto odluke o ulasku u lokalnu vlast sa jednim od partnera, podržalo opredjeljenje za nastavak dijaloga u cilju stvaranja pretpostvki za najširu moguću koalicionu većinu, koja će obezbijediti ostvarivanje interesa građana Ulcinja, kao i nastavak saradnje na planu realizacije strateških državnih ciljeva", navodi se u saopštenju.

Predsjedništvo je odredilo i koodrinatore za rad opštinskih partijskih organizacija DPS, a je podržan prijedlog političkog direktora za sastav novog Izvršnog odbora.

Bonus video: