Nastavak saradnje sa partijama koje podržavaju pristup u NATO

„Uz konstataciju da treba nastaviti komunikaciju i dijalog sa građanima ponovljena je ocjena o komplementarnosti EU i NATO integracija, posebno kada je riječ o vladavini prava i daljem jačanju institucija sistema“, kaže se u saopštenju Komunikacionog tima
0 komentar(a)
Crna Gora i NATO, Foto: Boris Pejović
Crna Gora i NATO, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 14.12.2015. 17:37h

Poziv za članstvo u NATO predstavlja, nakon obnove nezavisnosti, ostvarenje još jednog, istorijskog uspjeha Crne Gore, ocijenjeno je na sastanku koji je sa predstavnicima partija koje podržavaju pristupanje tom savezu organizovao Komunikacioni tim Savjeta za članstvo u NATO.

Današnji sastanak je, kako je saopšteno, rezultirao konkretnim idejama, sugestjama i prijedlozima za upotpunjavanje Akcionog plana Komunikacionog tima za narednu godinu, a predstavnici partija iskazali su nedvosmislenu spremnost za nastavak saradnje sa Komunikacionim timom i čestitali na postignutim rezultatima.

„Uz konstataciju da treba nastaviti komunikaciju i dijalog sa građanima ponovljena je ocjena o komplementarnosti EU i NATO integracija, posebno kada je riječ o vladavini prava i daljem jačanju institucija sistema“, kaže se u saopštenju Komunikacionog tima.

U tom kontekstu, dodaje se, postignuta je saglasnost o potrebi dodatnih napora u komunikaciji, naročito kada se razgovara o prednostima članstva u NATO, kao i o pitanjima koja još intrigiraju širu javnost.

„Takođe je prihvaćena inicijativa predstavnika albanskih partija da u budućoj promociji NATO integracija bude sadržaja i na albanskom jeziku“, dodaje se u saopštenju.

Sastanak je inicirao Komunikacioni tim Savjeta za člansto u NATO-u, a prisustvovali su predstavnici političkih partija koje podržavaju članstvo, a imaju svoje poslanike u Skupštini.

Bonus video: