Bečić: Lični i partijski interesi ne mogu biti iznad Crne Gore

Bečić je, kako se navodi u saopštenju, zahvalio Demokratama na „fanatizmu koji ispoljavaju u realizaciji iskrene i plemenite ideje koja je ih je okupila“
36 komentar(a)
Demokratska Crna Gora Aleksa Bečić, Foto: Boris Pejović
Demokratska Crna Gora Aleksa Bečić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 12.12.2015. 13:56h

Partijski i pojedinačni interesi ne mogu biti iznad Crne Gore i njenih građana, ocijenio je lider Demokrata Aleksa Bečić na sjednici Inicijativnog odbora te stranke u Beranama.

Sjednici su, kako je saopšteno, osim Bečića, prisustvovali i potpredsjednik Demokrata Dženan Kolić i generalni sekretar Boris Bogdanović.

„Inicijativni odbor je ocijenio da Plan Demokrata za izlazak iz političke krize u kojoj se nalazi Crna Gora, zajedno sa lex specialisom kao njegovim sastavnim dijelom, predstavlja najkonkretniji doprinos nekog političkog subjekta početku dijaloga i iznalaženju održivih i efikasnih rješenja“, kaže se u saopštenju.

Beranske Demokarte su ocijenile da Plan Demokrata na pravi način identifikuje sve probleme, kako u dijelu neprimjene izbornog zakonodavstva, tako i u dijelu brojnih ostalih zloupotreba koje su opšte poznate kada su u pitanju izborni procesi u Crnoj Gori.

„Pored identifikacije stanja, Demokrate su konkretno predložile sredstva i mehanizme kako na lokalnom, tako i na državnom nivou koja predstavljaju putokaz stvaranju uslova za slobodne i fer izbore, jer bez ostvarenja tog cilja, nema izbora u Crnoj Gori koji će biti priznati od starne domaće i međunarodne javnosti“, navodi se u saopštenju.

Inicijativni odbor je zaključio da terenska kampanja „Pobjede, a ne podjele“ koja se realizuje na područiju opštine Berane pokazuje izuzetno pozitivne rezultate i da podrška Demokratama svakodnevno raste.

„Samim tim su stvorene sve neophodne pretpostavke da se krene u pripreme za održavanje Izborne Konvencije Demokrata Berane, na kojoj će se birati organi rukovođenja u ovoj Opštini“, kaže se u saopštenju.

Bečić je, kako se navodi, zahvalio Demokratama na „fanatizmu koji ispoljavaju u realizaciji iskrene i plemenite ideje koja je ih je okupila“.

On je ocijenio je da bezinteresni pristup na kojem funkcionišu Demokrate, a koji, kako je kazao, nije svojstven za crnogorsku politiku, dodatno obavezuje da nikada ne skrenu sa puta sigurne budućnosti koji su trasirali Programom „Pobjede, a ne podjele“.

„Pobjede nemaju alternativu kada su u pitanju Demokrate, a podjele očito nekima predstavljaju sredstvo za ostvarenje ličnih i usko partijskih ciljeva. Međutim, Demokrate su pokazale da će pobijediti podjele, jer partijski i pojedinačni interesi ne mogu biti iznad Crne Gore i njenih građana“, poručio je Bečić.

Bonus video: