Sastanak Komunikacionog tima i Zajednice opština: Nastaviti sa afirmacijom dijaloga o NATO-u

Na sastanku je ocijenjeno da je saradnja Komunikacionog tima i Zajednice opština bila veoma uspješna i sadržajna
3 komentar(a)
Crna Gora, NATO
Crna Gora, NATO
Ažurirano: 12.12.2015. 11:34h

Pretpristupni period koji je pred Crnom Gorom treba iskoristiti za dalju afirmaciju dijaloga o NATO-u, ocijenjeno je na sastanku predstavnika Komunikacionog tima za članstvo u Alijansi i Zajednice opština.

Predsjednik Zajednice opština Aleksandar Bogdanović ocijenio je da je nedavno dobijena pozivnica za članstvo u NATO veliki uspjeh Crne Gore.

„I potvrda odgovornog rada svih segmenata društva, kako na nacionalnom, tako i na lokalnom nivou, kao i na planu međunarodne saradnje“, ocijenio je Bogdanović.

Kako je saopšteno, tema sastanka, koji je održan u petak, bila je osvrt na do sada realizovane aktivnosti Komunikacionog tima i sugestije i prijedlozi za dalje javno djelovanje tokom naredne godine

„Pretpristupni period koji je pred nama treba iskoristiti za dalju afirmaciju dijaloga o NATO alijansi, u cilju dodatnog informisanja onih građana koji još imaju određenih dilema o tome šta zapravo za Crnu Goru znači članstvo u NATO“, poručio je nacionalni koordinator za članstvo u NATO Vesko Garčević.

Na sastanku je ocijenjeno da je saradnja Komunikacionog tima i Zajednice opština bila veoma uspješna i sadržajna.

„Istovremeno je saopštena obostrana spremnost za dalje zajedničko djelovanje kroz realizaciju dogovorenih zaključaka koji se odnose na određivanje kontakt osobe ispred svake opštine za buduću komunikaciju sa Komunikacionim timom, radi usvajanja i realizovanja Akcionog plana zajedničkog djelovanja“, kaže se u saopštenju Komunikacionog tima.

Takođe je, kako se navodi, pohvalnom ocijenjena činjenica da je Komunikacioni tim kroz razna dešavanja u prethodnom periodu gostovao u svim opštinama u Crnoj Gori, bez razlIke da li su na njihovom čelu predsjednici iz partija koje su na vlasti ili u opoziciji na državnom nivou.

U tom kom kontekstu je, potpredsjednik Opštine Berane, Dragutin Joksimović želio da se izdvoji njegov stav da sve dogovorene aktivnosti imaju smisla samo ukoliko odluka o članstvu u NATO bude donijeta na referendumu, a ne u parlamentu Crne Gore.

„Mogućnost da se i na ovakvim sastancima čuju različita mišljenja, samo je dokaz više otvorenosti Komunikacionog tima i neselektivnog pristupa odabiru sagovornika, kao i potvrda želje da dođe do nastavka dijaloga o značaju ulaska Crne Gore u NATO“, kaže se u saopštenju.

Bonus video: