Usvojen Obrazac izvještaja o prihodima i imovini javnog funkcionera

“Nakon konstruktivne rasprave o Informaciji o rekonstrukciji prostorija za rad Agencije, Radonjić je naveo da će se preduzeti sve radnje kako bi Agencija počela sa radom u punom kapacitetu”
79 pregleda 0 komentar(a)
novac, koverta sa parama
novac, koverta sa parama
Ažurirano: 11.12.2015. 17:12h

Savjet Agencije za sprječavanje korupcije usvojio je danas Obrazac izvještaja o prihodima i imovini javnog funkcionera.

Kako je saopšteno nakon sjednice, obrazac je članovima Savjeta prezentirala savjetnica u Komisiji za sprječavanje sukoba interesa, Maja Karas Bošković, a nakon njegovog usvajanja dogovoreno je da direktor Agencije, Sreten Radonjić, u najkraćem roku upozna članove Savjeta sa uputstvom za njegovo popunjavanje.

Radonjić i predstavnik Ministarstva pravde Dušan Polović informisali su članove Savjeta o realizaciji Zaključaka Vlade od 8. maja 2015. godine, kojim je Vlada ustupila poslovni prostor Uprave za nekretnine za potrebe smještaja Agencije za sprječavanje korupcije.

“Nakon konstruktivne rasprave o Informaciji o rekonstrukciji prostorija za rad Agencije, Radonjić je naveo da će se preduzeti sve radnje kako bi Agencija počela sa radom u punom kapacitetu”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da su Radonjić i Polović informisali članove Savjeta i o toku izrade web stranice Agencije, i najavili da ona biti aktivna od 1. januara, kada Agencija počinje sa radom.

Dogovoreno je da web stranica Agencije bude prezentovana članovima Savjeta na jednoj od narednih sjednica, a prije početka rada Agencije.

Savjetnica u Upravi za antikorupcijsku inicijativu, Aleksandra Vojinović, informisala je članove Savjeta o statusu Twinning projekta IPA 2014 “Podrška implementaciji mjera u oblasti integriteta”.

“Navela je da je vrijednost projekta 600 hiljada EUR, da je planirano trajanje projekta 18 mjeseci, a očekivani početak implementacije četvrti kvartal 2016. godine”, kaže se u saopštenju.

Članovi Savjeta su, kako se navodi, izrazili zadovoljstvo podrškom Evropske komisije, posebno zbog toga što je pružena već na početku rada Agencije.

U saopštenju se dodaje da su članovi Savjeta su odlučili da, shodno zakonu, dostave Institutu alternativa tražene informacije, kopije audio snimaka sa sjednica Savjeta.

Bonus video: