Nastaviti dijalog sa što širom društvenom zajednicom

"Ideju o prednostima članstva Crne Gore u NATO, treba približiti mladima i u tom smjeru što više koristiti nove tehnologije komunikacije koje su bliske mladoj populaciji", saopšteno je iz Komunikacionog tima
1 komentar(a)
Crna Gora, NATO
Crna Gora, NATO
Ažurirano: 11.12.2015. 13:18h

Dijalog sa što širom društvenom zajednicom potrebno je nastaviti i približiti sve benefite koje će Crna Gora imati od pristupanja Alijansi, ocijenjeno je na sastanku članova Komunikacionog tima Savjeta za članstvo u NATO i javnih ličnosti koje su učestvovale u kampanji.

Na današnjem sastanku u Vili Gorica razgovarano je o nastavku kampanje i saradnje u zadacima koji se nameću pred Crnom Gorom na putu do punopravnog članstva u NATO.

Ocijenjeno je da se dijalog mora raširiti na što veći društveni milje, a gosti su istakli i da je neophodno se usresrediti na mlađu populaciju.

"Ideju o prednostima članstva Crne Gore u NATO, treba približiti mladima i u tom smjeru što više koristiti nove tehnologije komunikacije koje su bliske mladoj populaciji", saopšteno je iz Komunikacionog tima.

Nacionalni koordinator za NATO, Vesko Garčević, kazao je da će se sljedeći koraci prilagoditi činjenici da je Crna Gora dobila pozivnicu i da je očekuje period predpristupnih pregovora.

On je u ime Komunikacionog tima zahvalio gostima na pomoći i saradnji koja je rezultirala značajnom popularizacijom evroatlantskih integracija Crne Gore.

"Vi ste bili ti koji su autoritetima u okviru svojih djelatnosti učinili da se NATO ideja i prednosti koje ona sa sobom nosi, čuju kod većeg broja građana. Ali vi ste bili i ti koji su u vremenu u kojem nije bilo baš jednostavno javno reći da ste za NATO upravo to i učinili i dali jednu drugu dimenziju javnom dijalogu”, naveo je Garčević.

On je dodao da je sada drugačija situacija i da ona podrazumijeva novi pristup dijalogu koji će se nastaviti.

Bonus video: