Radulović predao akreditivna pisma kralju Vilijamu

Navodi se da je Radulović Vilijamu prenio pozdrave i izraze poštovanja predsjednika države Filipa Vujanovića i pozvao ga da posjeti Crnu Goru
224 pregleda 2 komentar(a)
Vladimir Radulović,  kralj Vilijam Aleksandar, Foto: Jeroen van der Meyde
Vladimir Radulović, kralj Vilijam Aleksandar, Foto: Jeroen van der Meyde
Ažurirano: 11.12.2015. 10:57h

Ambasador Crne Gore u Holandiji, na nerezedintnoj osnovi, Vladimir Radulović, predao je akreditivna pisma holandskom kralju Vilijamu Aleksandru.

Radulović je, kako je saopšteno iz Ministarstva vanjskih poslova ia evropskih integracija, akreditivna pisma uručio u kraljevskoj palati u Hagu, čime je zvanično stupio na dužnost ambasadora Crne Gore u Holandiji na nerezedintnoj osnovi, sa sjedištem u Briselu.

Navodi se da je Radulović Vilijamu prenio pozdrave i izraze poštovanja predsjednika države Filipa Vujanovića i pozvao ga da posjeti Crnu Goru.

"On je upoznao kralja Vilijama sa najvažnijim državnim i spaoljnopolitičkim prioritetima Crne Gore, uz zahvalnost za podršku Holandije u ispunjavanju evropske i evroatlantske agende, a prije svega za veoma važnu podršku članstvu u NATO", kaže se u saopštenju.

Ističe se da je Vilijam čestitao Raduloviću na imenovanju i poželio uspješnu misiju na daljem unaprjeđenju dobrih i sadržajnih bilateralnih odnosa.

Vilijam je čestitao na dobijenom pozivu za članstvo u NATO, interesovao se za dosadašnji napredak u procesu evropskih integracija, kao i za stanje i odnose u regionu zapadnog Balkana.

Zajednički je konstatovano da treba uložiti dodatne napore kako bi odlični politički odnosi dobili novi kvalitet kroz različite mogućnosti ekonomske, investicione i kulturne saradnje.

Bonus video: