DPS bi u vlast sa što više Albanaca

Dosadašnju vlast u Ulcinju činili su Forca sa osam odbornika, Đekina koalicija sa sedam i dva odbornika URA. U opoziciji su bili DPS sa devet, DUA sa tri, SDP dva i SNP i Front sa po jednim odbornikom
56 pregleda 6 komentar(a)
Ulcinj, Foto: Samir Adrović
Ulcinj, Foto: Samir Adrović
Ažurirano: 10.12.2015. 06:40h

Demokratska partija socijalista (DPS) zagovara širu koaliciju u Ulcinju u kojoj bi bili i dosadašnji posvađani partneri u lokalnoj vlasti - Forca Nazifa Cungua i Demokratska partija Fatmira Đeke.

U koaliciji bi bilo mjesta i za Đekine partnere, Demokratski savez Mehmeta Bardhija i Perspektivu Amira Holaja, kao i za Demokratsku uniju Albanaca Mehmeda Zenke.

Na sastanku održanom juče u Podgorici, zamjenik predsjednika DPS-a Duško Marković, član Predsjedništva Branimir Gvozdenović i šef ulcinjskog opštinskiog odbora Ljoro Nrekić kazali su Đeki, Holaju i Niku Đeljošaju da će o svemu odlučiti Predsjedništvo partije u ponedjeljak.

Sagovornik “Vijesti”, koji je prisustvovao sastanku, kazao je da će DPS ponudom u ponedjeljak vjerovatno pokušati da sačuva sve partnere sa državnog nivoa kako bi ojačao poziciju pred naredne parlamentarne izbore.

Taj izvor je kazao da je izvjesno da će DPS od albanskih partija, bez obzira sa kojima od njih bude pravio dogovor, tražiti funkciju predsjednika Opštine koja bi trebalo da pripadne Nrekiću.

Albanske partije u koaliciji su sa DPS-om na državnom nivou, ali je neizvjesno kako će i da li će prihvatiti saradnju i na lokalnom nivou.

Na razgovorima u ponedjeljak, predstavnici Force, Cungu i potpredsjednici Genci Nimanbegu i Džaudet Cakuli, DPS- u su ponudili prekompoziciju vlasti, ali su tražili da prva fotelja grada pripadne njima.

Dosadašnju vlast u Ulcinju činili su Forca sa osam odbornika, Đekina koalicija sa sedam i dva odbornika URA.

U opoziciji su bili DPS sa devet, DUA sa tri, SDP dva i SNP i Front sa po jednim odbornikom.

Odlazeća vladajuća koalicija ne funkconiše već više od pola godine zbog čega su i Cungu i Đeka počeli pregovore sa DPS-om.

Bonus video: