Gojković: Evropski put nije moguć bez ozbiljne borbe protiv korupcije

Gojković je naglasila da bez vladavine prava nema ekonomske stabilnosti zemlje
115 pregleda 15 komentar(a)
Nataša Gojković, Foto: Pozitivna Crna Gora
Nataša Gojković, Foto: Pozitivna Crna Gora
Ažurirano: 09.12.2015. 15:44h

Portparolka Pozitivne Nataša Gojković kazala je da je evropski put Crne Gore i očekivane reforme nijesu moguće bez ozbiljne borbe protiv korupcije, a posebno korupcije na visokom nivou.

Ona je povodom Međunarodnog dana borbe protiv korupcije kazala da i pored aktivnosti Specijalnog tužilastva je evidentno da "Crna Gora još nema mjerljive rezultate u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije na visokom nivou, jer pravosnažnih presuda nema".

“Činjenica je da institut finansijske istrage ne funkcionise sto je uslov za efikasne i djelotvorne tužilačke istrage, koje moraju rezultirati optužnicama baziranim na kvalitetnim dokazima pribavljenim u skladu sa zakonom. Poražavajući su rezultati u oduzimanje imovine stečene kriminalom, a kriminal se kvalitetno može suzbiti vraćanjem imovine građanima od kojih je oteta”, naglasila je Gojković.

Ona je naglasila da bez vladavine prava nema ekonomske stabilnosti zemlje.

“Zato je ozbiljna borba protiv korupcije preduslov za pravnu sigurnost odnosno sigurne investicije i otvaranje novih radnih mjesta. A bez otvaranje novih radnih mjesta nema ni ekonomske slobode ni nezavisnosti”, poručila je portparolka Pozitivne.

Bonus video: