Vujanović: Odgovornost nije partije već onog ko čini krivična djela

On nije htio konkretno da odgovori na pitanje "Vijesti" da li ugledu DPS-a šteti to što je više članova te partije osumnjičeno za milionske malverzacije u Budvi
18 komentar(a)
Ažurirano: 09.12.2015. 15:03h

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović kazao je da je krivica osumnjičenih za milionske malverzacije u Budvi individualna.

On nije htio konkretno da odgovori na pitanje "Vijesti" da li ugledu DPS-a šteti to što je više članova te partije osumnjičeno za milionske malverzacije u Budvi, a među njima i sin visokog funkcionera Svetozara Marovića, Miloš Marović.

"Ubijeđen sam da država i svaka partija vodeći svoju politiku trebaju da projektuju ono što je odgovornost svakoga ko učestvuje u toj politici, koja je uvijek individualna i koja je temelj onoga što je postupanje svakog pojedinca. Moramo kao i sve što je u krivičnom pravu i pravu uopšte, individualizirati i tretirati kroz individualni tretman koji je aksiom vrijednosti svakog postupanja.Imate od strane države, partije, koalicije, projekciju koju ostvaruju pojedinci, koji u realizaciju te projekcije imaju onaj nivo postupanja i nivo odgovornosti koji se individualno tretira", kazao je Vujanović.

Pojasnio je da nikada ni o jednom, konkretnom predmetu nije saopštio ni jednu riječ, pa da to neće raditi ni kada su u pitanju istrage Specijalnog tužilaštva o malverzacijama u Budvi .

"Predsjednik države to ne treba da radi jer se njegovo viđenje može tumačiti kao ocjena koja ima svoj značaj i težinu. Mislim da tako treba da se postavim poštujući nezavisnost pravosuđa i afirmaciju te nezavisnosti, potrebe da u punoj samostalnosti utvrđuju sve ono što je interesovanje pravosudnih organa, i potreba da se u odnosu na te subjekte koji se u svim mjerama kontrole poštuje prezumpcija nevinosti, poštujući ono što su ljudska prava koja u toj prezumpciji imaju svoj iskaz“, kazao je Vujanović.

Vujanović je u Danilovgradu prisustvovao svečanosti organizovanoj povodom dana Opštine. On je pohvalio rad lokalne uprave.

Bonus video: