Milić: Potrebno je ostvariti otvoren i iskren politički dijalog Crne Gore i Rusije

Predsjednik SNP-a je u Podgorici razgovarao sa ambasadorom Ruske Federacije u Crnoj Gori Sergejom Nikolajevičem Gricajem
6 komentar(a)
Srđan Milić, Sergej Gricaj, Foto: SNP
Srđan Milić, Sergej Gricaj, Foto: SNP
Ažurirano: 08.12.2015. 18:44h

Crna Gora i Rusija treba da ostvare otvoren i iskren politički dijalog u cilju sveobuhvatnog razumijevanja, bez obzira na probleme koji postoje u političkim odnosima dvije države, smatra predsjednik Socijalističke narodne partije (SNP), Srđan Milić.

On je danas u Podgorici razgovarao sa ambasadorom Ruske Federacije u Crnoj Gori Sergejom Nikolajevičem Gricajem.

Milić je ocijenio da susret predstavlja nastavak dobre saradnje i kontinuiranog političkog dijaloga SNP i diplomatskih predstavnika Ruske Federacije.

Tema sastanka je, kako je saopšteno iz SNP-a, bila aktuelna ekonomsko-politička situacija u Crnoj Gori i regionu.

Sagovornici su razmijenili mišljenja o dešavanjima koja su obilježila političku scenu Crne Gore u proteklom periodu, uključujući upućenu pozivnicu za NATO.

Naglašena je važnost dodatnih napora na prevazilaženju evidentnih problema, kao i unapređenju i jačanju odnosa između Rusije i Crne Gore.

„Milić je istakao pitanje ekonomskih odnosa Rusije i Crne Gore u ovom trenutku, koje karakteriše drastičan pad robne razmjene, posebno ako se ima u vidu činjenica da je izvoz proizvoda iz Crne Gore u Rusiju za prvo polugodište skoro prepolovljen“, saopštili su iz SNP-a.

Milić je podsjetio da je prethodnih godina Rusija bila prva na listi najvećih investitora u Crnu Goru. “Zatim, turistički pokazatelji govore da je Crnu Goru godišnje posjećivalo oko trista hiljada ruskih turista”

„Bez obzira na probleme koji postoje u političkim odnosima dvije zemlje, potrebno je ostvariti otvoren i iskren politički dijalog u cilju sveobuhvatnog razumijevanja, posebno na nivou političko parlamentarnih predstavnika dvije zemlje“ ocijenio je on.

Milić je upoznao Gricaja i sa radom Radne grupe parlamentarnog dijaloga za pripremu fer i slobodnih izbora, navodeći da je dijalog u parlamentu neophodan.

On je dodao da se jasno moraju definisati obaveze svih učesnika, kako bi se našla rješenja za očiglednu parlamentarnu, ustavnu i institucionalnu krizu u Crnoj Gori.

Bonus video: