Liberalna partija će učestvovati na Povorci ponosa: "Veliki test za državu Crnu Goru"

"Nedjelja, 13. novembar biće još jedan veliki test za državu Crnu Goru i njene institucije- da li smo dovoljno sazreli i da li smo spremni da zaštitimo svakog građanina, njegovu slobodu kretanja i lični integritet", navode iz LP-a
7 komentar(a)
Liberalna partija logo, Foto: Liberalna partija
Liberalna partija logo, Foto: Liberalna partija
Ažurirano: 08.12.2015. 14:56h

Predstavnici Liberalne partije (LP) učestvovaće na Trećoj povorci ponosa koja će biti održana u nedjelju u Podgorici.

Ta partija prihvatila je poziv Kvira Montenegro i organizacionog Odbora trećeg Montenegro Prajda, koji su pozvali predsjednika Skupštine Ranka Krivokapića i poslanike da prisustvuju trećoj Povorci ponosa.

"Liberali se pridružuju i pozivu Kvir Montenegra upućenom svim poslanicima crnogorske Skupštine, da svojim prisustvom na Prajdu daju doprinos snažnijoj demokratizaciji i izgradnji tolerantne atmosfere za sve građane u crnogorskom društvu", saopšteno je iz LP.

Ta stranka je, kako su podsjetili, pozvala i prošle godine najviše državne funkcionere, predsjednika države, Vlade i Skupštine, da pokažu odgovornost prema svim građanima, a to su i LGBT osobe, i otvoreno podrže njihova ljudska prava.

LP, kako su kazali, nikada nije kalkulisala sa osnovnim načelima slobode i ljudskih prava koja moraju pripadati svakom čovjeku i koja društvo i država moraju zaštiti.

"Nedjelja, 13. decembar biće još jedan veliki test za državu Crnu Goru i njene institucije- da li smo dovoljno sazreli i da li smo spremni da zaštitimo svakog građanina, njegovu slobodu kretanja i lični integritet", navode iz LP-a.

Iz te stranke su apelovali na nadležne organe da kvalitetno i profesionalno obave svoju dužnost propisanu Ustavom i zakonima ocjenjujući da građanin i njegova sloboda moraju biti na prvom mjestu svakome ko obavlja bilo koju javnu funkciju.

"Istrajnost liberala ovakim uvjerenjima, već 25 godina, izgradila je snažne temelje današnje Crne Gore i građanskog društva koje se segmentirano integriše u evropske i evro-atlanske tokove, pokazujući svoje nastojanje da pripada porodici modernih, demokratskih i naprednih država", kaže se u saopštenju.

LP će, kako su poručili, kao članica Liberalne internacionale i ALDE saveza liberala Evrope, nastaviti da se bori za takvu Crnu Goru, komotnu za sve njene građane i otvorenu za svakog čovjeka.

Bonus video: