Crna Gora postigla zavidne rezultate u reformi sektora odbrane

Mašulović je ocijenio da je saradnja Crne Gore sa Mađarskom, Turskom i Ukrajinom veoma dobra i zahvalio na kontinuiranoj podršci, evroatlantskim i evropskim aspiracijama Crne Gore, što je i rezultiralo nedavnom pozivnicom za članstvo Crne Gore u NATO
85 pregleda 0 komentar(a)
Ivan Mašulović, Foto: Ministarstvo odbrane Crne Gore
Ivan Mašulović, Foto: Ministarstvo odbrane Crne Gore
Ažurirano: 08.12.2015. 15:06h

Crna Gora je postigla istorijski uspjeh, kao i zavidne rezultate u reformi sektora odbrane, dostižući demokratske vrijednosti koje dijele zemlje članice Alijanse, ocijenili su izaslanici odbrane Mađarske, Turske i Ukrajine.

Generalni direktor Direktorata za politiku odbrane Ivan Mašulović sastao se danas sa izaslanicima odbrane Mađarske potpukovnikom Gabor Makacsom, izaslanikom odbrane Turske, pukovnikom Hakan Bajramlikom i izaslanikom odbrane Ukrajine, pukovnikom Vladimir Konikom, koji su boravili u zasebnim nastupnim posjetama u Ministarstvu odbrane.

Mašulović je, kako je saopšteno iz Ministarstva, ocijenio da je saradnja Crne Gore sa Mađarskom, Turskom i Ukrajinom veoma dobra i zahvalio na kontinuiranoj podršci, evroatlantskim i evropskim aspiracijama Crne Gore, što je i rezultiralo nedavnom pozivnicom za članstvo Crne Gore u NATO.

On je informisao sagovornike o intenziviranom i fokusiranom dijalogu, koji je prethodio pozivnici, kao i o sprovedenim reformama u sektoru odbrane, naglasivši posvećenost Crne Gore daljim refomama, a posebno u oblastima vladavine prava, javne podrške za članstvo u Alijansi.

„Izaslanici odbrane Mađarske, Turske i Ukrajine su istakli da je Crna Gora postigla istorijski uspjeh, kao i zavidne rezultate u reformi sektora odbrane, dostižući demokratske vrijednosti koje dijele zemlje članice Alijanse“, kaže se u saopštenju.

Izaslanici odbrane su, navode iz Ministarstva, iskazali spremnost da tokom svojih mandata posvećeno rade na unapređenju bilateralnih odnosa u oblasti odbrane.

„Oni su naglasili da će Crna Gora, kao i do sada imati punu podršku partnera, istakavši da je članstvo Crne Gore u NATO od velikog značaja, kako za stabilnost regiona Zapadnog Balkana, tako i šire“, kaže se u saopštenju.

Bonus video: