NOVA: Lideri partija mogu da govore na protestu, iako ne učestvuju u organizaciji

Prema njegovim riječima, Organizacioni odbor je odlučio da ostalim političkim subjektima ostavi mogućnost da se, iako ne žele da učestvuju u organizaciji ovoga protesta, njihovi predsjednici obrate građanima u subotu, „jer će među okupljenim narodom sigurno biti i njihovih simpatizera"
76 pregleda 10 komentar(a)
Jovan Vučurović, Foto: Nova srpska demokratija
Jovan Vučurović, Foto: Nova srpska demokratija
Ažurirano: 07.12.2015. 15:44h

Organizacioni odbor protesta protiv učlanjenja Crne Gore u NATO odlučio je da političkim subjektima ostavi mogućnost da se, iako ne žele da učestvuju u organizaciji skupa, njihovi predsjednici obrate građanima u subotu.

U Podgorici je danas održan sastanak organizacionog odbora protestnog skupa koji će u Glavnom gradu biti održan u subotu.

Portparol Nove srpske demokratije, Jovan Vučurović, saopštio je da je odlučeno da skup počne u 18 sati okupljanjem ispred Skupštine, nakon čega se ide u šetnju do spomenika Svetom Petru Cetinjskom.

Pored članica DF-a, koje su protive učlanjenja u NATO, u organizaciji skupa učestvuju i Pokret za Pljevlja, kao i Mreža NVO „Ne u NATO“, Pokret Sloboda narodu i Grupa građana „Akcija-reakcija“.

„Od političkih stranaka kojima je upućen poziv da učestvuju u organizaciji, odgovor je stigao od Demosa Miodraga Lekića, a nešto ranije i javan od Demokrata Alekse Bečića, koji su nas obavijestili da ne žele da uzme učešće u našem protestu protiv NATO, što smo primili k znanju“, kaže se u saopštenju Vučurovića.

Prema njegovim riječima, Organizacioni odbor je odlučio da ostalim političkim subjektima ostavi mogućnost da se, iako ne žele da učestvuju u organizaciji ovoga protesta, njihovi predsjednici obrate građanima u subotu, „jer će među okupljenim narodom sigurno biti i njihovih simpatizera“.

„Konstatujemo da je ovo trenutak u kome je veoma važno da svi oni koji se protive učlanjenju Crne Gore u NATO budu zajedno i budu jedinstveni u pružanju otpora jednoj opasnoj namjeri koja predsjedniku DPS-a Milu Đukanoviću samo služi za produžetak nekontrolisane vlasti“, rekao je Vučurović.

On je ponovio da se organizatori protesta protive mogućnosti da se o tako važnom pitanju odluka donese bez konsultovanja građana.

„Odluku treba da donesu građani na poštenom i pravičnom referendumu, jer sve drugo bi kad-tad moglo da se dovede u pitanje i imalo bi nesagledive posledice po Crnu Goru“, poručio je Vučurović.

Bonus video: