Popović: Srbija mora da reaguje na kontinuirano neprijateljsko djelovanje Crne Gore

Popović je naveo da je "režim" Mila Đukanovića priznao Kosovo i glasao da ta "kriminalna tvorevina" bude primljena u UNESKO.
136 pregleda 14 komentar(a)
Nenad Popović, Foto: Betaphoto
Nenad Popović, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 01.12.2018. 11:14h

Poslije hapšenja Nebojše Medojevića i prijetnji hapšenjem drugim srpskim opozicionim liderima u Crnoj Gori, Srbija konačno mora da reaguje na kontinuirano neprijateljsko djelovanje Crne Gore prema Srbiji i prema srpskom narodu, izjavio je danas ministar u Vladi Srbije i predsjednik Srpske narodne partije Nenad Popović.

On je ocijenio da je to što je Crna Gora nedavno dala podršku lažnoj državi Kosovo u pokušaju da postane član Interpola bio "novi akt neprijateljstva uperen protiv državnih i nacionalnih interesa Srbije".

"Očigledno je da ova duboko antisrpska politika crnogorskog režima nema namjeru da se zaustavi", naveo je Popović u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

On je naveo da je "režim" Mila Đukanovića priznao Kosovo i glasao da ta "kriminalna tvorevina" bude primljena u UNESKO.

"Taj režim nastavlja da sprovodi identitetski genocid na Srbima u Crnoj Gori, protjerujući srpske pisce iz čitanki, taj režim nastavlja da progoni Srpsku pravoslavnu crkvu i njene sveštenike, taj režim je poslao svoje vojnike na srpsko Kosovo, kao dio snaga NATO pakta koji je bombardovao Srbiju i Crnu Goru, taj režim je zabranio ulazak u Crnu Goru Matiji Bećkoviću i drugim srpskim intelektualcima, taj režim poništava istoriju i identitet Crne Gore. Konačno, taj režim danas hapsi i progoni političke neistomišljenike kao u najcrnjim diktaturama", naveo je Popović.

On je istakao da je dosta "popuštanja, ćutanja i tolerisanja represije i nasilja kojima je izložen srpski narod u Crnoj Gori".

Bonus video: