Krivokapić: NATO je spojio Istanbul i Lisabon, istok i zapad, hrišćanstvo i islam

Pored ostalih, konvenciji su prisustvovali i visoki funkcioneri SDP Mirel Radić-Ljubisavljević, Ramo Bralić i Osman Subašić kao i predsjednik OO PZP Milan Rolović
20 komentar(a)
SDP Ulcinj Konvencija, Foto: Samir Adrović
SDP Ulcinj Konvencija, Foto: Samir Adrović
Ažurirano: 05.12.2015. 17:14h

Predsjednik Socijaldemokratske partije Ranko Krivokapić kazao je da je dobijanjem pozivnice za prijem u NATO alijansu, Crna Gora ušlu u sigurnu luku.

"Alijansa je spojila Istanbul i Lisabon, istok i zapad, hrišćanstvo i islam", kazao je Krivokapić u Ulcinju, obraćajući se gostima i delegatima VIII konvencije SDP Ulcinja.

Govoreći o pozivnici za NATO, v.d. predsjednik Opštinskog odbora SDP Skender Elezagić kazao je "da je samo nama, koji se sjećamo koliko je utopistički djelovalo govoriti o ovim ciljevima prije 25 godina i koliko je minoran bio broj onih koji su ih razumjeli i podržavali, jasan je ogroman napredak koji je ostvaren".

"Mi koji smo govorili o nezavisnoj i suverenoj Crnoj Gori u vrijeme kada su neki smatrali da imaju pravo drugima nametati silom Jugoslaviju, mi koji smo govorili o nužnosti dobrih odnosa sa susjedima u vrijeme kada su drugi mislili da imaju pravo opkoljavati i pucati po gradovima u regionu, mi koji smo govorili o evroatlantskim integracijama u vrijeme erupcije nacionalromantičarskih zanosa", kazao je on.

Prisutne su u prepunoj sali SO Ulcinj pozdravli i lideri Demokratske partije, Force, Demokratske unije Albanaca, Demokratskog saveza i Perspektive Fatmir Đeka, Nazif Cungu, Mehmed Zenka, Mehmet Bardhi i Amir Holaj i šefovi OO DPS i SNP Ljoro Nrekić i Andrija Ćetković.

Na konvenciji je izabran i OO koji bi uskoro trebalo da zvanično izabere predsjednika.

Pored ostalih, konvenciji su prisustvovali i visoki funkcioneri SDP Mirel Radoslavljević, Ramo Bralić i Osman Subašić kao i predsjednik OO PZP Milan Rolović.

Bonus video: