Lideri albanskih partija jedinstveni: Promijeniti izborni zakon za manjine

Sastanku su prisustvovali lideri Demokratskie partije, Force, Demokratske unije Albanaca, Demokratskog saveza, Građanske inicijative i Albanske alternative, Fatmir Đeka, Nazif Cungu, Mehmed Zenka, Mehmet Bardhi, Vaselj Siništaj i Đerđ Camaj te predstavnici Perspektive Zana Sarvan i Kadri Sinani, Saubih Mehmeti(DS) i Hadži Sulejmani (DP)
52 pregleda 5 komentar(a)
Sastanak albanskih partija, Ulcinj, Foto: Samir Adrović
Sastanak albanskih partija, Ulcinj, Foto: Samir Adrović
Ažurirano: 05.12.2015. 08:10h

Predstavnici albanskih partija usaglasili su stav o promjeni dijela izbornog zakona koji se odnosi na liste nacionalnih manjina.

Na kasno sinoć održanom sastanku dogovoreno je da se razgovori o izradi zajedničke platforme koja bi trebalo da jasno definiše zahtjeve Albanaca u Crnoj Gori, nastave za sedam dana, do kada će biti formirana i radna grupa sa po jednim predstavnikom iz svih partija.

Sastanku su prisustvovali lideri Demokratskie partije, Force, Demokratske unije Albanaca, Demokratskog saveza, Građanske inicijative i Albanske alternative, Fatmir Đeka, Nazif Cungu, Mehmed Zenka, Mehmet Bardhi, Vaselj Siništaj i Đerđ Camaj te predstavnici Perspektive Zana Sarvan i Kadri Sinani, Saubih Mehmeti(DS) i Hadži Sulejmani (DP).

Na ranijem sastanku, koji je održan takođe na inicijativu Đekine DP, lideri albanskih partija bili su složni u ocjeni da se samo razgovorima mogu prevazići trenutne međusobne razmirice i nesaglasnosti.

Sastanku tada nijesu prisustvalii predstavnici Force, koji su u međuvremenu imali razgovore sa Zenkom i Camajem i saopštili stav da bi umjesto DP i Đeke, sastanke trebalo da inicira i vodi Nacionalni savjet Albanaca koji vodi poslanik Genci Nimanbegu.

Bonus video: