Socijaldemokrate: Pobijeđena politička sujeta vrha SDP-a

"Blamaža koju su predsjednik i potpredsjednik SDP-a doživjeli oko upisa Socijaldemokrata Crne Gore u registar političkih partija, najbolji je primjer stanja u kojem se oni nalaze, i pokazatelj njihove nervoze", saopštile su Socijaldemokrate
76 pregleda 16 komentar(a)
Ivan Brajović, Foto: Boris Pejović
Ivan Brajović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 04.12.2015. 14:44h

Upisom Socijaldemokrata Crne Gore u registar političkih partija, pravo je pobijedilo političku sujetu vrha SDP-a, koje je s pravom zaključilo da ih od nestanka sa političke scene jedino može spasiti zabrana djelovanja svih ostalih partija, pa su čak u jednom momentu, onako "oboljeli od značaja" zaista i pomislili da će im to poći za rukom", saopšteno je iz Medijskog tima Socijaldemokrata Crne Gore.

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) na čijem je čelu Raško Konjević registrovalo je 30. novembra Socijaldemokrate na čijem čelu se nalazi Ivan Brajović.

"Blamaža koju su predsjednik i potpredsjednik SDP-a doživjeli oko upisa Socijaldemokrata Crne Gore u registar političkih partija, najbolji je primjer stanja u kojem se oni nalaze, i pokazatelj njihove nervoze koja je uzrokovana činjenicom što su i sami svjesni da broje svoje poslednje dane u vlasti, i da je "kolašinski scenario", koji je bio namijenjen Podgorici, a onda i cijeloj Crnoj Gori, osujećen od nas, pravih socijaldemokrata, istinskih poštovalaca izvorne socijaldemokratske ideje", navodi se u saopštenju Socijaldemokrata.

Oni su dodali da su od samog ukazivali potpredsjedniku SDP-a Rašku Konjeviću na političku farsu oko registracije Socijaldemokrata, te da je opasno da sa pozicije, koju još kratko vrijeme pokriva, zloupotrebljava službeni položaj u partijske svrhe, pa čak i ako mu to naredi njegov partijski šef.

"Potencirali smo da je sa terena demagoškog zalaganja za vladavinu prava, potrebno da je svi svojim konkretnim postupcima afirmišemo. Apelovali smo na potpredsjednika SDP-a, koji broji svoje poslednje dane u Vladi, da čita zakon onako kako je napisan, kako bi izbjegao političku i profesionalnu blamažu upriličenu od strane Upravnog suda, koji je poništio rješenje koje je on potpisao, i ocijenio ga nezakonitim, što je inače i bilo očigledno", kazale su Socijaldemokrate.

Oni ističu da nažalost, ovo nije jedini primjer pravnog nasilja koje "pogubljeni vrh SDP-a čini".

"Dovoljno je da se sjetimo nepostovanja Ustava i zakona koji se odnosi na opstrukciju koja se vrši kod popune upražnjenog poslaničkog mjesta. Ili pak političke slabosti koju je odlazeći predsjednik Parlamenta pokazao nepozivanjem predstavnika Socijaldemokrata na navodni “dijalog”, koji u režiji zbunjenog lidera SDP-a prerasta u jagmu za koalicionim partnerima u redovima opozicije, budući da u vladajućoj strukturi odavno više nema šta da traži. I jedna i druga politička farsa će se završiti na isti način kao i priča oko registarcije, njihovom ličnom i političkom blamažom, koja će u konačnom rezultirati njihovim seljenjem u opozicione poslaničke klupe, gdje im je u konačnom i mjesto, nakon što su odustali od izvornih socijaldemokratskih principa i priklonili se “sazreloj opoziciji” odnosno njihovim koalicionim partnerima iz Kolašina", objasnile su Socijaldemokrate.

Iz ove partije navode da pozdravljaju "povratak odlazećeg ministra unutrašnjih poslova poznavanju prava".

"Pa čak i onda kada je na to natjeran od suda, iako znamo da je jedini cilj ovog četvoromjesečnog nedemokratskog putešestvija oko registracije bio suzbijanje istinske i izvorne socijaldemokratske ideje, koja je sada postala jača i čistija na radost svih onih koji se nama, Socijaldemokratama Crne Gore, svakodnevno u velikom broju pridružuju", zaključuje se u saopštenju Socijaldemokrata.

Bonus video: