Radulović predao akreditivna pisma kralju Belgije

Radulović je u razgovoru s belgijskim kraljem ukazao na dobre političke i druge odnose Crne Gore i Belgije i upoznao ga s najvažnijim spoljnopolitičkim prioritetima Crne Gore
119 pregleda 0 komentar(a)
Vladimir Radulović, kralj Filip, Foto: MVPEI
Vladimir Radulović, kralj Filip, Foto: MVPEI
Ažurirano: 04.12.2015. 11:55h

Vladimir Radulović predao je akreditivna pisma belgijskom kralju Filipu, čime je zvanično stupio na dužnost izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Crne Gore u Belgiji, na rezidentnoj osnovi, sa sjedištem u Briselu.

Nakon svečane ceremonije, Radulović je u razgovoru s belgijskim kraljem ukazao na dobre političke i druge odnose Crne Gore i Belgije i upoznao ga s najvažnijim spoljnopolitičkim prioritetima Crne Gore.

"Posebno je istakao važnost odluke ministara vanjskih poslova zemalja NATO-a da upute Crnoj Gori poziv za članstvo, kao i uspješan nastavak pregovora sa EU", kaže se u saopštenju.

Radulović je zahvalio kralju Filipu na kontinuiranoj podršci Belgije u ostvarivanju najvažnijih državnih ciljeva, prije svega u oba integraciona procesa i naglasio da bi, pored nastavka kontakata na najvišim nivoima, trebalo intenzivirati aktivnosti u pravcu jačanja ekonomske, investicione i saradnje u drugim oblastima od obostranog interesa.

Kako je saopšteno, razgovarano je i o aktuelnoj situaciji i refleksijama migrantske krize u regionu i aktivnostima u zajedničkoj borbi protiv terorizma.

Radulović je, kako se navodi, prenio pozdrave i izraze poštovanja crnogorskog predsjednika Filipa Vujanovića i ponovio poziv da belgijski kralj posjeti Crnu Goru.

Bonus video: