Hobs o pozivu u NATO: Važna odluka za crnu Goru, Alijansu i međunarodnu stabilnost

“PS NATO-a je uvijek bila zagovornik proširenja, a poziv Crnoj Gori potvrđuje kredibilitet politike otvorenih vrata", naveo je Hobs
1 komentar(a)
Dejvid Hobs, Milo Đukanović, Foto: Gov.me
Dejvid Hobs, Milo Đukanović, Foto: Gov.me
Ažurirano: 03.12.2015. 15:22h

Upućivanje pozivnice za članstvo u NATO važna je odluka za Crnu Goru, Alijansu i međunarodnu stabilnost, ocijenio je generalni sekretar Parlamentarne Skupštine (PS) NATO-a, Dejvid Hobs u razgovoru sa premijerom Milom Đukanovićem.

On je izrazio zadovoljstvo povodom upućivanja poziva Crnoj Gori za članstvo u NATO.

„To je važna odluka za vašu zemlju, ali i za Alijansu i međunarodnu stabilnost“, rekao je Hobs, saopšteno je iz Vlade.

On je naglasio da je riječ o zavidnom i respektabilnom uspjehu Crne Gore, koji je ostvaren za nepunih deset godina od obnove nezavisnosti.

“PS NATO-a je uvijek bila zagovornik proširenja, a poziv Crnoj Gori potvrđuje kredibilitet politike otvorenih vrata", naveo je Hobs.

Đukanović je rekao da je Crna Gora predano radila da zavrijedi poziv za članstvo u NATO. “Veoma se radujemo što su naši napori prepoznati i priznati jučerašnjom odlukom“, kazao je on.

Đukanović je, dodaje se, uvjeren da su time stvoreni preduslovi za dalji demokratski i ekonomski razvoj Crne Gore na putu ka punopravnom članstvu u NATO i Evropsku uniju.

On je ocijenio da je poziv za članstvo Crne Gore u NATO dugoročan doprinos stabilnosti regiona i Evrope i naglasio da će Crna Gora biti mali, ali pouzdan partner Alijansi, koji će, na liniji svojih strateških spoljnopolitičkih prioriteta, biti promoter evroatlantskih vrijednosti na Balkanu.

Đukanović je zahvalio PS NATO-a na podršci i dugogodišnjoj saradnji.

Bonus video: