LP: Rusija šalje neprimjerene tonove

“Svaki poslanik na izborima je dobio legitimitet da zastupa stavove građana koji su ga izabrali. Oni koji odbijaju da prihvate takvu odgovornost očigledno imaju problem sa sopstvenim poslaničkim legitimitetom i uvjerenjem da li zaista zastupaju volju građana u Skupštini”, naveli su iz LP
7 komentar(a)
Andrija Popović, Foto: Gov.me
Andrija Popović, Foto: Gov.me
Ažurirano: 03.12.2015. 11:03h

Liberalna partija pozdravila je odluku o upućivanju poziva Crnoj Gori za NATO ali i osudilo, kako su naveli, agresivno miješanje ruske politike koja šalje neprimjerene tonove prema maloj ali suverenoj državi.

Predsjedništvo LP, zajedno sa Savjetom stranke, održalo sjednicu povodom odluke ministarskog savjeta 28 država NATO-a da uputi poziv Crnoj Gori za punopravno članstvo u NATO savezu.

“Predsjedništvo LP jednoglasno je pozdravilo ovakvu odluku NATO saveza ali i osudilo agresivno miješanje ruske politike koja šalje neprimjerene tonove prema jednoj maloj ali suverenoj državi koja slijedi volju i interese svojih građana”, kaže se u saopštenju.

Predsjedništvo LP, vjerujuću u parlamentarnu demokratiju, zauzelo je i stav da odluku o članstvu Crne Gore u NATO savezu mora donijeti i potvrditi, a shodno Ustavu, Skupština Crne Gore.

“Svaki poslanik na izborima je dobio legitimitet da zastupa stavove građana koji su ga izabrali. Oni koji odbijaju da prihvate takvu odgovornost očigledno imaju problem sa sopstvenim poslaničkim legitimitetom i uvjerenjem da li zaista zastupaju volju građana u Skupštini”, naveli su iz te stranke.

Liberali su poručili da su jedina politička snaga u Crnoj Gori koja je od početka svojeg djelovanja bila čvrsto privržena evroatlanskim integracijama nezavisne Crne Gore.

“Suverenost i nezavisnost države koju smo obnovili 21. maja 2006. godine, članstvo u NATO čvrsto će garantovati i očuvati. Crna Gora mora, zato, u narednom periodu posvetiti posebnu pažnju uređenju državnog sistema, vladavine prava i izgradnji pravne države”, poručili sui z te partije.

Kako su naveli, obračun sa visokim kriminalom, visokom korupcijom i onim pojedincima koji djeluju na štetu građana a ne u korist javnog interesa, mora bit zajednički cilj u narednoj godini.

“LP, kao dio aktuelne ali i buduće vlasti nakon parlamentarnih izbora, insistiraće na takvoj politici”, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: