Janjušević: Ulazak u NATO može pokrenuti privredni razvoj na sjeveru države

Janjušević je uvjereren da će ulazak Crne Gore u NATO pružiti vjetar u leđa drugim državama, konkretno Srbiji, da ubrzaju svoje aktivnosti po pitanju integrisanja u ovaj savez.
5 komentar(a)
NATO, Foto: Shutterstock
NATO, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 03.12.2015. 10:48h

Izvršni direktor NVO ,,Bjelopoljski demokratski centar“ Zdravko Janjušević ocijenio je da dobijanje pozivnice za priključenje Crne Gore NATO-u najznačajniji spoljnopolitički uspjeh države u novijoj istoriji.

On je čestitao svim građanima Crne Gore i podsjetio da je ta organizacija učestvovala u realizaciji promovisanja NATO integracija.

„Ova pozivnica znači poštovanje naše države od strane najrazvijenijih zemalja zato što ona dolazi u momentu kada se tenzije na spoljno-političkoj sceni zahuktavaju i gdje se lome mnogobrojni geostrateški interesi, a upečatljiva je potvrda naših zalaganja za ispunjavanje demokratskih standarda s jedne i sa druge strane potrebe i želje građana da osiguraju svoju budućnost“, kazao je Janjušević.

Istakao je da ulazak Crne Gore u NATO otvara vrata brojnim investitorima koji mogu uložoti novac i pokrenuti privredni razvoj naše države, posebno na sjeveru koji je zapostavljen.

„Kada su u pitanju granice, odnosno averzije pojedinih političkih krugova, čije ideje dolaze iz glava ljudi koji ne misle dobro ovom regionu da treba razgovarati sa Crnom Gorom i eventualno mijenjati granice, ulaskom u NATO Crna Gora je zakucala glogov kolac i zapečatila pitanje granica“, kazao je Janjušević, uvjereren da će ulazak Crne Gore u NATO pružiti vjetar u leđa drugim državama, konkretno Srbiji, da ubrzaju svoje aktivnosti po pitanju integrisanja u ovaj savez.

Dodao je da ta NVO smatra da je ovo zaslužena pozivnica Crnoj Gori, „koja je nesumnjivo lider u evroatlantskim integracionim procesima, koja će doprinijeti miru i stabilnosti u regioni, a Crnoj Gori pružiti novu šansu za ekonomski razvoj, bolji i sigurniji život građana”.

Bonus video: