TV Rusija: Nema garancija da je Crna Gora posljednja koju će NATO "progutati"

"Građane republike niko ne pita, mada su na mitinzima zahtijevali da se održi referendum. Iako je one koji su zahtijevali da se poštuje mišljenje naroda kojeg je policija prebijala. Nastradao je čak i šef lokalne federacije boksa Milorad Martinović koji nije učestvovao u protestima", navela je ruska televizija
74 pregleda 32 komentar(a)
NATO, Foto: Shutterstock
NATO, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 02.12.2015. 22:32h

Ekspanzija NATO se nastavlja i nema nikakvih garancija da će Crna Gora biti posljednja zemlja koju će taj vojni blok "progutati", ocijenila je večeras TV Rusija u svom dnevniku u udarnom terminu.

"Crna Gora uskoro može da postane 29. članica NATO", ocijenila je ta televizija i navela izjavu portparola Kremlja Dmitrija Peskova da će Rusija adekvatno odgovoriti na širenje NATO na Istok.

TV Rusija je, uz snimke sa oktobarskih protesta u Podgorici, navela da je daleko od toga da svi u Crnoj Gori podržavaju ulazak te zemlje u NATO.

"Građane republike niko ne pita, mada su na mitinzima zahtijevali da se održi referendum. Iako je one koji su zahtijevali da se poštuje mišljenje naroda kojeg je policija prebijala. Nastradao je čak i šef lokalne federacije boksa Milorad Martinović koji nije učestvovao u protestima", navela je ta televizija.

U izvještaju je navedeno da građani Crne Gore "znaju to što mnogi neće reći u sjedištu NATO - dugogodišnji spoljni pritisak, prinuda silom, i ucjena su uobičajena politika Alijanse na Balkanu".

"Svi razumiju da lokalne vlasti ne mogu da odbiju ljubazan poziv NATO. Jasno je zašto. Američki avioni su bombarovali i Crnu Goru, koja je bila u sastavu Jugoslavije. Političko rukovodstvo je kapituliralo i od tada ispunjava sve zahtjeve Zapada", ocijenila TV Rusija.

Dodaje se da je cilj NATO poslije "gutanja" Crne Gore da uspostavi kontrolu nad cijelim Balkanom.

Bonus video: