Načelnik Generalštaba čestitao pripadnicima Vojske

"Ali pred nama je još dosta zadataka i obaveza koje trebamo realizovati kako bismo izgradili modernu, opremljenu i visoko obučenu Vojsku, po mjeri države i građana, spremnu da zajedno sa saveznicima odgovori svim bezbjednosnim izazovima", zaključio je Samardžić
53 pregleda 1 komentar(a)
Dragan Samardžić, Foto: Luka Zeković
Dragan Samardžić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 02.12.2015. 16:47h

Načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore Dragan Samardžić, čestitao je pripadnicima Vojske povodom upućivanja pozivnice Crnoj Gori za članstvo u NATO.

"Odajem vam priznanje za doprinos koji ste dali ostvarivanju jednog od najvažnijih strateških ciljeva Crne Gore – integraciji u NATO", naveo je Samardžić.

On je kazao da su posvećeno i dosljedno, svi zajedno u Vojsci i Ministarstvu odbrane, radili na reformi sektora odbrane, implementaciji modernih standarda i jačanju sposobnosti, noseći veliki dio odgovornosti u procesu NATO integracija.

"Transformacija sistema odbrane, intenzivna međunarodna saradnja i razmjena iskustava sa partnerskim vojskama generisali su brojne pozitivne procese koji su doprinijeli prepoznavanju Vojske Crne Gore kao pouzdanog partnera na regionalnoj i globalnoj mapi", kazao je Samardžić.

On je poručio da je napravljen veliki korak.

"Ali pred nama je još dosta zadataka i obaveza koje trebamo realizovati kako bismo izgradili modernu, opremljenu i visoko obučenu Vojsku, po mjeri države i građana, spremnu da zajedno sa saveznicima odgovori svim bezbjednosnim izazovima", zaključio je Samardžić.

Bonus video: