Jovanović: Poziv Crnoj Gori ohrabrenje je za cijeli region

Koraci koje je Crna Gora preduzela u sređivanju svojih bezbjednosnih i vojnih struktura predstavljaju najjasniji izraz evropskog opredjeljenja i iskrene i kontinuirane evropske politike koju naša susjedna i prijateljska država kontinuirano vodi ne obazirući se na sve prepreke koje su je čekale na tom putu, bez obzira da li su dolazile spolja ili iznutra", naveo je Jovanović
82 pregleda 8 komentar(a)
Ažurirano: 02.12.2015. 16:01h

Lider Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović ocijenio je danas da će poziv Crnoj Gori za članstvo u NATO pozitivno uticati ne samo na evropsku budućnost te zemlje, već i na stabilnost cijelog regiona.

"Koraci koje je Crna Gora preduzela u sređivanju svojih bezbjednosnih i vojnih struktura predstavljaju najjasniji izraz evropskog opredjeljenja i iskrene i kontinuirane evropske politike koju naša susjedna i prijateljska država kontinuirano vodi ne obazirući se na sve prepreke koje su je čekale na tom putu, bez obzira da li su dolazile spolja ili iznutra", naveo je Jovanović u pisanom saopštenju.

On je kazao i da se nada da će korak Crne Gore ohrabriti i druge države regiona da učine sve da se učvrste mir i stabilnost u regionu, kroz politiku saradnje i razumijevanja, ali i kroz zajednički bezbjednosni okvir definisan članstvom u NATO.

NATO je pozvao Crnu Goru da postane 29. zemlja članica te organizacije, rekao je ranije danas generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg.

Odluka o pozivu Crne Gore u članstvo NATO, donijeta je jednoglasno.

Bonus video: