Nuhodžić: Ostvaren strateški cilj spoljne politike

„To je potvrda Crnoj Gori da je država koja je dostigla nivo demokratije koju baštine razvijene i savremene zemlje. Pozivnica znači privilegiju Crnoj Gori da se nađe u društvu 28 najrazvijenijih država svijeta“, kazao je Nuhodžić
5 komentar(a)
Mevludin Nuhodžić, Foto: Savo Prelević
Mevludin Nuhodžić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 02.12.2015. 14:44h

Pozivnica za NATO je istorijska činjenica, i ostvarenje najznačajnijeg strateškog cilja spoljne politike Crne Gore, smatra predsjednik skupštinskog Odbora za odbranu i bezbjednost, Mevludin Nuhodžić.

On je novinarima u Vili Gorica rekao da je pozivnica priznanje Crnoj Gori za sve što je učinila na putu NATO i evropskih integracija.

„To je potvrda Crnoj Gori da je država koja je dostigla nivo demokratije koju baštine razvijene i savremene zemlje. Pozivnica znači privilegiju Crnoj Gori da se nađe u društvu 28 najrazvijenijih država svijeta“, kazao je Nuhodžić.

Ona je, kako je naveo, prilog daljem jačanju bezbjednosti i stabilizaciji Crne Gore, i bržem ekonomskom razvoju.

„Pozivnica za NATO je istorijska činjenica, i ostvarenje najznačajnijeg strateškog cilja spoljne politike Crne Gore“, ocijenio je Nuhodžić.

On je rekao da vjeruje da ovaj događaj neće produbiti razlike u Crnoj Gpori, i da će oni koji su podržavali članstvo u NATO i dalje ostati na tim pozicijama.

„Vjerujem da će i oni koji razmišljaju drugačije o NATO integracijama shvatititi da je ovo objektivna ocjena vrijednosti koje baštini Crna Gora, i da će građani iz ovog odnosa 28 najrazvijenijih zemalja svijeta izvući odnos prema onome što je do sada urađeno u Crnoj Gori“, naveo je Nuhodžić.

On je ocijenio da je objektivnije „kad neko vaše rezultate sagledava sa strane“.

„Nego kada mi, unutar našeg političkog miljea, zarad nekih sopstvenih političkih interesa, pokušavamo neke stvari predstaviti lošim ili dobrim. Ovo je, zaista, najbolja stvar koja se mogla desiti Crnoj Gori“, zaključio je Nuhodžić.

Bonus video: