Zajedničko učešće sa Hrvatskom u misijama jača međusobno povjerenje

“Ocjenjujući veoma uspješnom dosadašnju saradnju dvije vojske, Samardžić i Lovrić razgovarali su o modelima nastavka i daljeg unaprjeđenja saradnje u oblasti odbrane”, kaže se u saopštenju
3 komentar(a)
Drago Lovrić, Dragan Samardžić, Foto: Ministarstvo odbrane Crne Gore
Drago Lovrić, Dragan Samardžić, Foto: Ministarstvo odbrane Crne Gore
Ažurirano: 01.12.2015. 19:05h

Zajedničko angažovanje crnogorske i hrvatske vojske u misiji Resolute Support u Avganistanu predstavlja odličan model za razvoj interoperabilnosti i jačanje međusobnog povjerenja, ocijenjeno je na sastanku vojnih zvaničnika dvije države.

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore (VCG), admiral Dragan Samardžić, susreo se u Kuparima sa načelnikom Glavnog stožera Oružanih snaga (OS) Hrvatske, generalom Dragom Lovrićem.

“Ocjenjujući veoma uspješnom dosadašnju saradnju dvije vojske, Samardžić i Lovrić razgovarali su o modelima nastavka i daljeg unaprjeđenja saradnje u oblasti odbrane”, kaže se u saopštenju.

Samardžić se zahvalio se hrvatskom kolegi na kontinuiranoj podršci koju OS Hrvatske pružaju VCG na putu u NATO.

“Naglašeno je da zajedničko angažovanje u misiji Resolute Support u Avganistanu predstavlja odličan model za razvoj interoperabilnosti i jačanje povjerenja među vojskama dvije države”, navodi se u saopštenju.

Sagovornici su iskazali zadovoljstvo ostvarenom saradnjom i u okviru ADRION inicijative, kao i projektom o razmjeni podataka o situaciji u vazdušnom prostoru.

Bonus video: