Odbijen predlog da se Vučić proglasi za počasnog građanina Bijelog Polja

Ovlašćeni predlagač, nezavisni odbornik ( bivši lider NSD) Slavko Fuštić je kazao da je Vučića za počasnog građanina Bijelog Polja predložio veliki broj građana različitih nacionalnih i vjerskih opredjeljenja, partija, starosnog doba
55 pregleda 24 komentar(a)
Aleksandar Vučić, Foto: Betaphoto
Aleksandar Vučić, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 30.11.2015. 18:54h

Predlog da se premijer Srbije Aleksandar Vučić proglasi počasnim građaninom Bijelog Polja danas nije usvojen na sjednici lokalnog parlamenta u Bijelom Polju, jer je većina odbornika glasalo protiv.

Protiv tog predloga glasalo je 20 odbornika, 9 je bilo za, a dva odbornika su bila uzdržana.

Ovlašćeni predlagač, nezavisni odbornik ( bivši lider NSD) Slavko Fuštić je kazao da je Vučića za počasnog građanina Bijelog Polja predložio veliki broj građana različitih nacionalnih i vjerskih opredjeljenja, partija, starosnog doba.

"Zahvaljujući premijeru Vučiću odnosi Crne Gore nalaze se na najvišem nivou od proglašenja nezavisnosti, a doprinio je i boljem odnosu Srba i Bošnjaka u regionu", rekao je Fuštić.

Milko Kovačević (DPS) je kazao da je predsjednik Opštine Aleksandar Žurić u svom mišljenju podsjetio da se to priznanje daje onima koji su dali poseban doprinos razvoju opštine i da se, "imajući u vidu da se radi o uglednom političaru koji gradi prepoznatljiv imidž u svijetu, iz obrazloženja ne vidi se čime je zaslužan za afirmaciju i razvoj bjelopoljske opštine, čime se nisu stekli uslovi da se proglasi za počasnog građanina Bijelog Polja.

Kovačević je dodao da je inicijativa legitimna ali neiskrena, populistička i dnevno politička.

Na dnevnom redu XI sjednice pred odbornicima je bilo 19 tačaka dnevnog reda.

Odbornici su usvojili predlog rješenja o imenovanju Žirija za dodjelu Nagrade "3. januar", odluke o javnim parkiralištima i garažama na teritoriji opštine Bijelo Polje, zabrani prodaje robe na javnim površinama, donošenju izmjena i dopuna DUP-a za naselje Loznice, vodosnabdijevanju seoskog područja opštine Bijelo Polje, davanju saglasnosti na Statut DOO "Regionalni biznis centar Berane", izmjeni i dopuni Odluke o pečatima.

Većinom glasova odbornika za glavnog administratora je izabrana Marina Petrić.

Marić predsjednik Žirija za nagradu "Treći januar"

Za predsjednika Žirija za dodjelu nagrade "Treći januar" izabran je Miloš Marić.

Članovi žirija su: Abid Crnovršanin, Radomir Jokić, Vidran Kljajević, Šefket Ćorović, Žarko Šebek i Ćemal Zoronjić.

Bonus video: