Cdu: Nemamo razumijevanja za pokušaje pravljenja selekcije na podobne i nepodobne

“Pošto nam, po svemu sudeći, predstoji donošenje odluke o pristupanju NATO, saradnja i zajedništvo će biti od izuzetnog značaja. Državni i nacionalni interesi Crne Gore nalažu potrebu da budemo članica Alijanse”, navode iz te partije
4 komentar(a)
Cdu, Foto: Facebook.com
Cdu, Foto: Facebook.com
Ažurirano: 29.11.2015. 13:25h

Sva važna politička pitanja treba rješavati u institucijama sistema, ocijenilo je Predsjedništvo Crnogorske demokratske unije (Cdu).

“Cdu ne vidi ni potrebu, a ni opravdanje, da se, u očekivanju pozivnice za NATO, uporno pokušava stvoriti situacija koja bi suspendovala crnogorsku skupštinu i vladu i uvela našu zemlju u situaciju koja se prepoznaje kao "makedonski scenario", a koja podrazumijeva posrednika i arbitriranje sa strane”, kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, Cdu nema razumijevanja za pokušaje da se pod firmom parlamenta organizuju paralelni oblici političke saradnje, sa strankama i udruženjima građana koje nikad nijesu učestvovale na izborima, a da se pri tome još i pravi selekcija na "podobne" i "nepodobne".

“To je politika kratkog daha, koju će okončati poziv Crnoj Gori da pristupi NATO-u”, kaže se u saopštenju.

Cdu potencira potrebu razumijevanja i saradnje svih crnogorskih građanskih i demokratskih snaga.

“Pošto nam, po svemu sudeći, predstoji donošenje odluke o pristupanju NATO, saradnja i zajedništvo će biti od izuzetnog značaja. Državni i nacionalni interesi Crne Gore nalažu potrebu da budemo članica Alijanse”, navode iz te partije.

Predsjedništvo Cdu je razmatralo i situaciju u tivatskoj opštini, u susret redovnim lokalnim izborima u martu.

“Cdu spremno dočekuje te izbore u kadrovskom, političkom i organizacionom smislu. Cdu je spremna za samostalni nastup u Tivtu, ali ostaje otvorena i zainteresovana za koalicije sa partijama i grupama građana koji se zalažu za iste ideje, vrijednosti i ciljeve”, kaže se u saopštenju.

Bonus video: