Jonica: MUP muči nečista savjest

"Svako ostavlja svoj trag, pa služio kod okupatora, imperatora ili u vremenu za koje još nijesmo sigurni kako ga okvalifikovati", kaže Jonica
5 komentar(a)
Snežana Jonica, Foto: Savo Prelević
Snežana Jonica, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 29.11.2015. 12:40h

"Znam da ministru Konjeviću nije lako. Dok teška srca već danima piše i briše svoju ostavku, mora da sprema i odgovore na moja pitanja. Nadam se da će i pored tih „otežavajućih okolnosti“ odgovori biti mnogo precizniji i tačniji od saopštenja MUP-a, koje je on diktirao, jer je, na primjer, samo u jednoj rečenici uspio da iznese dvije neistine koje su lako dokazive", izjavila je zamjenica predsjednika Odbora za bezbjednost i odbranu Snežana Jonica.

"Ukoliko su te neistine posledica pada koncentracije zbog prevelike upotrebe hemijskih sredstava tokom razbijanja narodnog protesta ispred Skupštine Crne Gore ili brige da li će sačuvati fotelju - razumjećemo ga, ali moramo reći da nas to brine. Nije dobro kad ministru unutrašnjih poslova padne koncentracija, zato što se onda može desiti da ne primijeti: da mu organizovane kriminalne grupe sa svojim pipcima u policiji pokušaju smjestiti neku sex ili drugu aferu; da mu policija bije nedužni narod; da mu se direktor Uprave policije smije prebijanju građana... Priča se da je Glavni odbor DPS-a, na zadnjoj sjednici, hvalio ministrove aktivnosti u aktelnim događajima i da je tamo rečeno da se dobro pokazao, ali zli jezici kažu da u SDP-u smatraju da će se Konjević tek pokazati ako podnese ostavku. Zašto tako misle – vrijeme će pokazati", navosi se u saopštenju Jonice.

Kako je dodala, iako je ministar znao da pohvali „efikasnost i profesionalizam“ policije 24. oktobra, interesantno je da MUP-u treba više od mjesec da pripremi odgovore u vezi tih događaja.

"Reklo bi se - muči ih nečista savjest. U svakom slučaju, nadam se da će ministar Konjević prvo potpisati odgovore na moja pitanja, pa onda ostavku da bih znala ko zbog odgovora treba da – odgovara. Svako ostavlja svoj trag, pa služio kod okupatora, imperatora ili u vremenu za koje još nijesmo sigurni kako ga okvalifikovati", zaključuje se.

Bonus video: