URA: Kim Džong-Un je ponosan na cetinjsku lokalnu samoupravu

"Kim je sa zadovoljstvom pratio kopanje ulica i postavljanje rasvjete, pa ga je to sve podsjetilo na okolinu Pjongjanga koja muči velike probleme s mrakom"
0 komentar(a)
Šterike, Cetinje, Foto: Građanski pokret URA
Šterike, Cetinje, Foto: Građanski pokret URA
Ažurirano: 29.11.2015. 08:27h

Već nekoliko noći novopostavljena rasvjeta na glavnome cetinjskom bulevaru nije u funkciji, saopšteno je iz cetinjskog odbora Građanskog pokreta URA.

"Vjerovatno da je za to kriva prevelika zauzetost naše lokalne samouprave, koja se između ostalog bavi kapitalnim projektima, kopanjem šanaca, zaduživanjem grada kao i oporavkom uništenih cetinjskih fabrika (šala). Stoga je opštinski odbor URA odlučio da građanima ponudi alternativno rješenje i do uspostavljanja nove rasvjete duž bulevara zapali nekoliko stotina šterika. Radi se o najsavremenijoj tehnologiji koja je stigla kao donacija iz Sjeverne Koreje. Naime, šterike su nekad bile vlasništvo tetka Kim Džong Una sjevernokoreanskoga vođe, koji je prošle godine strijeljan zbog izdaje a nakon njegovog nestanka one su postale kolektivna svojina", istakli su iz URA,

Iz ovog pokreta dodaju, da se na ovakav korak Kim odlučio iz ljubavi prema cetinjskoj lokalnoj samoupravi.

"Ponosan je na njihovu praksu, naročito u dijelu zapošljavanja, demokratije, rada na sanaciji privrede i rasvjete. Kim je sa zadovoljstvom pratio kopanje ulica i postavljanje rasvjete, pa ga je to sve podsjetilo na okolinu Pjongjanga koja muči velike probleme s mrakom. Šterike u današnjoj Crnoj Gori predstavljaju luksuz, ali se nadamo da će biti djelotvorne. Nadamo se i da ćemo pod novom rasvjetom moći bolje da vidimo ko i što radi u gradu, a da Cetinje više neće biti u (potpunoj) tami. Ura je za šterike!", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: