Potpredsjednik BS direktor Monteputa i urednik portala

Javni funkcioner kaže da mu kao uredniku portala bosnjak.me “nije ni na kraj pameti” da promoviše politiku BS
120 pregleda 32 komentar(a)
Osman Nurković, Foto: Arhiva "Vijesti"
Osman Nurković, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 28.11.2015. 20:55h

Potpredsjednik Bošnjačke stranke i direktor državnog preduzeća “Monteput” Osman Nurković istovremeno je i glavni urednik portala bosnjak.me koji je pokrenulo Bošnjačko nacionalno vijeće.

Projekat osnivanja ovog portala finansijski je podržao Fond za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava Crne Gore, dok će, kako se navodi u obraćanju Nurkovića na tom sajtu, praktičnu realizaciju istog sprovoditi Bošnjačko nacionalno vijeće, čiji je on predsjednik.

Upitan da li smatra da je u sukobu interesa jer kao javni funkcioner i politički angažovana ličnost uređuje jedan medij, Nurković je kazao da je u pitanju realizacija projekta čiji je nosilac Bošnjačko nacionalno vijeće i da je on po toj liniji došao na mjesto glavnog urednika.

Nurković je “Vijestima” kazao “da mu nije ni na kraj pameti” da preko portala bosnjak.me promoviše politiku Bošnjačke stranke.

"Neću promovisat BS uopšte. Namjera je da promovišemo ono što ne možemo promovisati u 'Vijestima', na Javnom servisu, u 'Danu', Pobjedi, a to su kulturne vrijednosti, nacionalni identitet i kultura, obrazovanje i jezik. Našli smo način da preko tog portala to promovišemo", rekao je direktor Monteputa koji gazduje tunelom Sozina.

On je dodao da na portalu sigurno neće biti previše politike: "Promovisaćemo naučnike, književnike, umjetnike, sportiste, uspješne Bošnjake po Evropi i svijetu"”.

Na sajtu se nalaze rubrike “historija, bošnjačka pitanja, dijaspora...”Sinoć je na sajtu bila i rubrika “islamski kutak”, umjesto “halala kutak” kako je ranije stajalo.

Zakonima o medijima i o konfliktu interesa nije tretirano pitanje da li javni funkcioner ili sa njim povezana lica mogu uređivati medije.

Bonus video: