"Đukanović odavno nudi našu obalu za NATO baze"

"Riječ je o podatku koji ne dolazi od bilo koga, već od uglednog novinara, ugledne njemačke agencije, koji je objavio ugledni njemački list, što upućuje na izuzetnu ozbiljnost iznijetih tvrdnji", navodi se u saopštenu koje potpisuje Marko Milačić, izvršni direktor Pokreta za neutralnost
26 komentar(a)
Saksonske  novine, Foto: Screenshot
Saksonske novine, Foto: Screenshot
Ažurirano: 28.11.2015. 10:27h

Premijer Milo Đukanović “već odavno nudi pojedine lučke gradove svoje zemlje kao potencijalne NATO-baze”, informacija je koja stoji u tekstu “Crnogorska raspolućenost”, objavljenog juče u uglednom njemačkom listu Zeksiše cajtung (Saechsiche Zeitung; Saksonske novine), saopšteno je iz Pokreta za neutralnost Crne Gore.

"Članak potpisuje Tomas Braj, a bavi se fenomenom crnogorske podijeljenosti povodom NATO integracija. Autor je dopisnik službene Njemačke novinske agencije DPA. Radi konteksta, cijeli pasus: “Jaki čovek Crne Gore želi da po svaku cijenu progura učlanenje u NATO da bi ojačao svoje poljuljane pozicije. Rusofilna opozicija zahtijeva referendum oko članstva u NATO, na kom on skoro sigurno ne bi mogao da pobijedi. Stoga Đukanović polaže nade u većinu u parlamentu. Za njega bi mogle biti od pomoći i NATO-investicije. Stoga on već odavno nudi pojedine lučke gradove svoje zemlje kao potencijalne NATO-baze”. Riječ je o podatku koji ne dolazi od bilo koga, već od uglednog novinara, ugledne njemačke agencije, koji je objavio ugledni njemački list, što upućuje na izuzetnu ozbiljnost iznijetih tvrdnji", navodi se u saopštenju koje potpisuje Marko Milačić, izvršni direktor Pokreta za neutralnost.

Dodaje se da su po prvi put, sa jedne tako ozbiljne adrese, potvrđene sumnje crnogorske javnosti, pa i Pokreta za neutralnost, da se u crnogorskoj vlasti itekako ozbiljno razmišlja o izgradnji vojnih baza na crnogorskoj obali, ukoliko, eventualno, Crna Gora postane članica NATO saveza.

"Pokret za neutralnost zato upozorava javnost Crne Gore o zakulisnim planovima Vlade Crne Gore u vezi sa našim eventualnim članstvom u NATO, što smo, u drugim segmentima, imali prilike i da otkrijemo u aferi Depeša" zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: