SDP Kolašin DPS-u: Birači su vas osudili zbog višemilionske štete i poslali u opoziciju

Prema njenim riječima, “kada se zbog petogodišnje blokade budžeta ne izmiruju dugovi, uključujući i zarade, koje je napravila bivša vlast, DPS to kritikuje”. Opoziciona DPS kritikuje , kaže Kršikapa, I kada se, uprkos brojnim opstrukcijama te partije, izmiruju digovi koje koje su napravili dok su bili konstituenti kolašinske vlasti
63 pregleda 12 komentar(a)
Slađana Kršikapa, Foto: Dragana Šćepanović
Slađana Kršikapa, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 27.11.2015. 15:02h

Za 12 mjeseci lokalna vlast u Kolašinu sanirala je većinu štete koju je bivša vlast napravila. Demokratsku partiju socijalista (DPS) u tom gradu građani su osudili zbog višemilionske štetete i poslali u opoziciju. To se između ostalog navodi u reagovanju Opštinskog odbora Socijaldemokratske partije (OO SDP) na saopštenje DPS.

Iz, u Kolašinu opozicione, DPS, prije tri dana saopštili su, između ostalog, da je “lokalna vlast u zadužila je građane te opštine za narednih 15 godina da bi sanirala javne finansije, umjesto čega su sebi isplatili plate”.

“DPS ne zavrjeđuju odgovor, ali naši sugrađani koji su vam prije godinu i po dana dali podršku zaslužuju. Birači su vas osudili zbog višemilionske štete i rasipništva i poslali u opoziciju. To podrzumijeva da se kao opozicioni odbornici borite za interese građana, a ne da slušajući mentore iz Grupe birača (GB) bojkotujete državne institucije i pokušavate zaustaviti rješavanje problema koje ste napravili.- naodi se u reagovanju koje je potpisala članica OO SDP Slađana Kršikapa.

Prema njenim riječima, “kada se zbog petogodišnje blokade budžeta ne izmiruju dugovi, uključujući i zarade, koje je napravila bivša vlast, DPS to kritikuje”. Opoziciona DPS kritikuje , kaže Kršikapa, I kada se, uprkos brojnim opstrukcijama te partije, izmiruju digovi koje koje su napravili dok su bili konstituenti kolašinske vlasti.

“Kada se krediti koje ste podizali za finansiranje rasipništva po kamatnoj stopi od 11 refinansiraju po kamatnoj stopi 4,5 posto vi i to kritikujete kao novo zaduživanje. Kada govorite o mladima, sportistima, studentima koji će prvi put imati pomoć iz budžeta pitam vas, koliko je samo za vrijeme vaše vladavine, figurativno i bukvalno, „pojedeno“ stipendija za naše najbolje studente, učenike, sportiste...Nepotrebno je više navoditi brojčane pokazatelje štete koju ste napravili. Politički “iznogudi” će ostati ljuti zbog činjenice da su izgubili povjerenje građana i nikakva dobrobit Kolašina ih ne može utješiti.- tvrdi Kršikapa.

Prema njenim riječima, koalicija na vlasti u Kolašinu rukovodi se javnim dobrom I kada to nije lični ili partijski interes. To je, ocjenjuje Kršikapa, potpuno nerazumljivo DPS, jer “kompas kojim se oni upravljaju uvijek pokazuje gdje je lični interes.”

“Zbog toga ste spremni da izgubite sve drugo, ali nećete kompas koji pokazuje gdje su vam lične privilegije.I da ne propustimo, opet ste “zaboravili” da se potpišete. Znamo da nije lako i da vam je neprijatno, ali kao dugogodišnja sportistkinja navikla na fer igru i hrabrost da se stane na crtu, moram da primijetim ovaj kukavičluk. Najbolje vam odgovaraju građani koji se čitajući vaša nepotpisana saopštenja u nevjerici pitaju je li moguće da vi to pišete.”- zaključuje članica OO SDP.

Bonus video: