Volja, entuzijazam i volonterski rad su garancija čistine ponude Demokrata

"Naš cilj je primjena zakona, eliminisanje zloupotreba i nezakonitosti jer mi ne želimo vlast bez izbora, već u 21.vijeku, u zemlji kandidatu za članstvo u EU osnovne pretpostavke za slobodne i fer izbore,“ istakao je predsjednik Demokarta
95 pregleda 34 komentar(a)
Aleksa Bečić, Foto: Demokratska Crna Gora
Aleksa Bečić, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 27.11.2015. 13:53h

Demokratska Crna Gora otvorila je danas kancelariju u Herceg Novom, a predsjednik stranke Aleksa Bečić izrazio je zadovoljstvo povodom otvaranja prostorija i posebno istakao da se i kancelarije finansiraju isključivo zahvaljujući donacijama članova Inicijativnog odbora.

„Volja, entuzijazam i volonterski rad Demokrata na svim nivoima su garancija čistine ponude, zdravog pristupa bavljenju politikom čime se izdvajamo i stvaramo novu vrijednost koja je garancija promjena i najveća opasnost režimu,“ stoji u saopštenju Bečića.

Bečić je upoznao članove Inicijativnog odbora sa Planom za izlazak iz političke krize, ističući da jedini na političkoj sceni imaju Plan za izlazak iz političke krize čiji je sastavni dio Radna verzija zakona o nadzoru nad stvarivanjem prava i sloboda građana na izborima u Crnoj Gori u 2016.

Bečić je istakao da su pomenuta akta koja su veoma pozitivno ocijenjena od strane brojnih društveno-političkih subjekata pokazala da su Demokrate dale ubjedljivo najkonkretniji doprinos početku dijaloga koji treba da uslijedi i koji je sazvan u skladu sa inicijativom i Planom Demokrata.

„Na ovaj način su Demokrate pokazale da vide dijalog kao putokaz iznalasku rješenja, ali i jasno saopštili da ne želimo simuliranje demokratije, već jasna, efikasna, primjenjiva i održiva rješenja. Poražavajuće je saznanje da je Crna Gora zemlja u kojoj izvršna vlast posmatra zakone Skupštine Crne Gore kao 'mrtvo slovo na papiru', odnosno činjenica da je Crna Gora danas i evo već 12 mjeseci jedina zemlja u Evropi u kojoj se ne mogu održati izbori. Naš cilj je primjena zakona, eliminisanje zloupotreba i nezakonitosti jer mi ne želimo vlast bez izbora, već u 21.vijeku, u zemlji kandidatu za članstvo u EU osnovne pretpostavke za slobodne i fer izbore,“ istakao je predsjednik Demokarta.

U kancelariji Demokarta u Herceg Novom građani će, kako se navodi, moći da dobijaju i besplatne pravne savjete.

Bonus video: